Aktiviteter och verksamhet

Gemenskap och aktiviteter stimulerar både hjärna och hjärta. Det finns många sätt att som senior behålla hälsan och må bra.

Aktiviteter

Program september - december 2019

Seniorträffar

Seniordagen

Här får alla seniorer träna

På Kevinge seniorboende har vi en rad aktiviteter, däribland ledarledd sittgymnastik och stående gymnastik samt ett fantastiskt utegym. Till utegymmet går det bra att komma med barn eller barnbarn och träna tillsammans.

Träning ger förbättrad muskelkoordination och balans och det tar kortare tid att utföra olika rörelser. Ungefär 41 procent av den äldre befolkningen undviker medvetet att röra på sig då de är rädda för att ramla. Detta kan leda till isolering och ensamhet. 

Äldre som tränar får förbättrad balans – vilket är av största betydelse för äldre människors fysiska form – rörlighet, humör och mod att lämna hemmet på egen hand. Regelbunden fysisk aktivitet förbättrar hälsan hos alla och uppmuntrar hjärnan att producera nya celler och reparera sig själv.

Aktiviteterna är kostnadsfria.

Träningstips/manual för utegymet

Hitta hit

Kevinge seniorboende finns på Edsviksvägen 1 i Danderyd. Utegymmet finns på innergården och sittande och stående gymnastik i gymnastiksalen.

Kontakt

Har du frågor går det bra att kontakta Maria Hörtin
08-568 911 74

maria.hortin@danderyd.se

Kontaktinformation

SeniorDirekt

seniordirekt@danderyd.se

08-568 919 91

Telefontid: måndag-fredag 9-12

Fax 08-568 911 36

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.