Socialkontorets fax ur funktion

2018-12-13 19:36

Socialkontorets faxnummer är för närvarande ur funktion på grund av tekniska problem hos Telia. Aktörer som brådskande söker kontakt med socialkontoret hänvisas till vår funktionsbrevlåda:

Det går även bra att ringa Danderyds kommuns växel på telefonnummer: 08-568 910 00

Padel - ny idrottsutbildning till DAGY - Danderyds gymnasium!

2018-11-29 11:23

Padelspelare med rack

Danderyds gymnasium har sedan tidigare en nationell idrottsutbildning för fotboll men utökar nu med ytterligare en idrott – padel!

Danderyds gymnasium (Dagy) har sedan tidigare en nationell idrottsutbildning för fotboll men utökar nu till hösten med ytterligare en idrott – padel!

De nationella idrottsutbildningarna på gymnasienivå är till för elever som vill elitsatsa på sin idrott och skapa sig en framtid inom den, men samtidigt få en fullvärdig gymnasieutbildning.
 
Padel är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Det spelas på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, men man kan även använda sig av väggarna i spelet. 

Samarbete med akademi

- Vi gör den här satsningen i samarbete med Svenska Padelförbundet och Good to Great vilket betyder att vi kan erbjuda en utbildning med tydlig elitidrottskaraktär, säger Jonas Bergdahl Lindkvist, lärare i idrott och hälsa samt fotboll på Danderyds gymnasium.
Good to Great är en framstående tennisakademi, som nu väljer att även satsa på padel. Basen för träningsverksamheten är Catella Arena som stod klar i mars 2018 och som bara ligger några hundra meter från Danderyds gymnasium.

Toppmodern arena

- Padel är den snabbast växande sporten i Europa och det känns förstås jättekul för oss på Danderyds gymnasium att få vara med på denna resa. Med Good to Great som samarbetspartner kommer vi att ha fantastiska träningsförutsättningar i en toppmodern arena. Här kommer vi att utbilda framtidens elitspelare i padel! säger Jonas Bergdahl Lindkvist.