Driftinformation: Underhållsarbete på vattenledning vid Mörby centrum

2018-11-09 16:19

Bor eller jobbar du nära Mörby centrum kan trycket i din vattenkran kan vara lägre än vanligt. Detta beror på att Norrvatten gör ett planerat underhållsarbete. Arbetet görs på en vattenledning mellan E18 och Mörby centrum från vecka 46 och pågår under november och december. Arbetet påverkar inte vattenleveransen för dig som bor eller jobbar i närheten.

Frågor hänvisas till Norrvatten, telefon 08-627 37 00. E-post

Danderyd är Stockholms bästa skolkommun

2018-11-08 15:42

Danderyd tar ett jättekliv uppåt i Lärarförbundets rankning av Sveriges bästa skolkommun 2018, från plats 93 till plats 16. Dessutom är Danderyds kommun bäst i hela Stockholms län.

- Nu kommer jag jobba stenhårt för att vi behåller vår position i länet och putsar till Sverigerankingen ytterligare ett par steg. Det blir en spännande resa! säger bildningsdirektör Johan Harryson.

Lärarförbundet rankning baseras på ett antal variabler som sedan viktas med olika poäng. Danderyds fina placering grundar sig främst på att det här är en hög andel elever som uppnår högskolebehörighet (plats 6 av 290) och att andelen elever som är godkända i alla ämnen i årskurs 9 är bland de absolut högsta i landet (plats 3). Dessutom är meritvärdet för elever i årskurs 9 högst i landet (plats 1).

Ytterligare en variabel i rankningen som gör att Danderyd hamnar högt är att lönerna för de som arbetar i förskola, förskoleklass, grundskola och fritidshem är höga jämfört med i andra kommuner.

- Jag har ju bara varit här i ett par månader, så jag kan inte ta åt mig äran för detta. Det är våra duktiga chefer och medarbetare och ambitiösa elever som har gjort att vi står där vi står nu. Men det är klart att det känns fantastiskt att vi är bäst i stan! säger Johan Harryson.