Förbud mot att elda och grilla i Stockholms län

2018-07-20 10:06

Det är förbjudet att elda i hela Stockholms län. Förbudet omfattar alla former av öppen eld, till exempel att grilla på iordningställda grillplatser samt att använda trangiakök, stormkök eller medtagen grill.

Se Länsstyrelsen för mer information och tips

Danderyd Tema

Sidhuvud DanderydsAktuellt

Kommuntidningen DanderydsAktuellt kommer två gånger om året ut som temanummer. Dessa temanummer kommer att ta upp och presentera olika kommunala verksamheter. Här kan du läsa fördjupade intervjuer och artiklar samt se fler bilder.

Artiklar

• 2016-02-23

Hur gör vi för att få kunderna att känna att vi verkligen är där för deras skull vid varje besök? Varje dag möts de anställda inom hemtjänsten, med arbetsplatsen i kundernas hem, av viktiga frågor kring bemötande, behov och integritet.

• 2016-02-22

Vad är internet? Hur fungerar en surfplatta? I den ombonade, nästan fullsatta lokalen på Idala Seniorträff i Stocksund pågår ett digitalcafé. Här sitter silverhåriga elever, ivriga att lära sig nästa steg i hur man använder sin surfplatta eller mobiltelefon, många är mellan åttio och nittio år och de flesta är damer.

• 2016-02-22

Demenssjuka personer har svårt att relatera till vad som är verkligt här och nu. Det beror på att hjärnans funktioner har förstörts och att förmågan till nyinlärning till stor del försvinner. Men, minnena av det som personen varit med om som ung och frisk finns ofta bevarat länge.

• 2016-02-19

– Barnsligt gott! Det här var barnsligt gott, utbrister en av gästerna på Olivens dagsverksamhet, om dagens efterrätt – chokladpudding.

• 2016-02-19

36 högstadieelever i Danderyd har fått ett nytt extrajobb. De besöker varje helg ett vård- och omsorgsboende. Besöket, som är mycket uppskattat av de äldre, sker i Ung Omsorgs regi och finansieras av kommunen.

• 2015-11-02

Det är tisdag morgon under höstlovet och jag besöker Baduhilds förskola, som under flera år tagit emot barn som beviljats asyl i Sverige. Förskolechefen Karin Jakobsson ger ett glatt och energiskt intryck när hon möter mig för att berätta om hur mottagandet av nyanlända barn fungerar på förskolan.

• 2015-11-02

Det är höstlov på Vasaskolan, men några elever som går på hemvist, fritids för mellanstadieelever, syns till på skolgården. Inger Kronsell, matematiklärare och specialpedagog, är på plats och tar en paus i rättningen av DLS-test, läs- och stavningstest för att berätta om sitt arbete med Matematiklyftet.

• 2015-11-02

"Mångfald är en styrka hos oss, hos oss får man vara den man är", säger Harri Koski, Mörbyskolans rektor, och välkomnar mig med ett brett leende och en ännu bredare tornedalska dialekt. Han är iklädd svart ögonlapp och en näsduk virad om huvudet på piratmanér då Halloween firas på skolan idag.  Jag har kommit för att för att intervjua honom om de nyanlända elever Mörbyskolan tar emot.

• 2015-10-27

Det finns två lektorer på Danderyds gymnasium: Georgios Theodoridis, lärare i fysik och matematik, och Anders Johansson Åbonde, lärare i historia och geografi. Syftet med lektorstjänsterna (och förstelärartjänsterna) är att öka undervisningskvaliteten i skolan och därmed förbättra elevresultaten.

• 2015-10-27

Hur arbetar du systematiskt som en forskare? Hur växer en larv till en fjäril? Vad innehåller maten du äter? Hur kopplas elkretsar? ”När man läser en bok får man mest en inre bild, men när man gör på riktigt får man se vad som händer”, säger Olivia Ginsburg Rosengren, elev åk 4, Vasaskolan.