Röstmottagare valdagen 26 maj

Kontaktinformation

Danderyds kommun

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

En vallokal är öppen mellan 08:00-21:00 vid val till Europaparlamentet. En röstmottagares tjänstgöring pågår generellt från 7:30 tills alla röster är räknade. Röstmottagarens arbetsuppgifter inkluderar att ta emot väljares röster, ge råd och stöd till väljare, hålla uppsikt i lokalen, räkna rösterna och mycket mer.

För att arbeta som röstmottagare behöver du genomgå en obligatorisk utbildning för röstmottagare som tar omkring 2 timmar, datum för utbildningen kommer att skickas ut via e-post. Arvoderingen för tjänstgöringen beslutas av valnämnden. Vid valen 2018 var arvoderingen 2900 kr för röstmottagare, 3600 kr för vice ordförande och 3900 för ordförande. Arvoderingen för 2019 års val kan förändras beroende på valnämndens beslut.

Anmälan Röstmottagare 26 maj

Tidigare erfarenhetJag vill gärna ta mer ansvar och vara ordförande i ett valdistrikt

Att vara ordförande i ett valdistrikt innebär ett stort ansvar. Du styr arbetet i lokalen och sköter förberedelsearbete så som schemaläggning, möblering, hämtar röstlängder på valdag, lämnar in rösterna till valnämnden på natten.
Jag vill gärna ta mer ansvar och vara vice ordförande i ett valdistrikt

Att vara vice ordförande i ett valdistrikt innebär bland annat att vara ansvarig när ordföranden inte är i lokalen och vara ett stöd åt ordföranden genom att till exempel hjälpa till vid planering och möblering.
Jag står på valbar lista för ett parti inför valet

Genom att skicka in ansökan godkänner du att valnämnden får behandla dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Vid frågor och funderingar gällande Danderyd kommuns behandling av personuppgifter.
 
 
 
 

Kontakt vid frågor

eller

Telefon: 08-568 910 17