Förbud mot att elda och grilla i Stockholms län

2018-07-20 10:06

Det är förbjudet att elda i hela Stockholms län. Förbudet omfattar alla former av öppen eld, till exempel att grilla på iordningställda grillplatser samt att använda trangiakök, stormkök eller medtagen grill.

Se Länsstyrelsen för mer information och tips

Boka borgerlig vigsel på Djursholms slott

Danderyds kommun

Om du har frågor eller synpunkter:

Box 66, 182 05 Djursholm

Djursholms slott exteriör
Borgerlig vigsel är en ceremoni utan religiösa inslag. Ni behöver inte vara skrivna i Danderyds kommun för att få vigas borgerligt i Danderyd.

Djursholms slott

Borgerlig kommunal vigsel erbjuds på fredagar mellan 13 och 16 vid en ceremoni i gula salongen på Djursholms slott, Banérvägen 6. I samband med högtider kan tider för vigsel vara annorlunda, vilket i sådant fall framgår i bokningstjänsten.

Från midsommar fram till mitten av augusti är gula salongen stängd och det är under denna period inte möjligt med vigsel på Djursholms slott.

Privat ceremoni

Om ni önskar viga er borgerligt på annan plats eller vid en annan tid, en så kallad privat ceremoni, kan detta endast ske efter överenskommelse med vigselförrättaren. Kommunen hjälper i dessa fall inte till med att boka in lokal eller vigselförrättare. Det sköter brudparet själva.

Gör så här för att boka vigsel på Djursholms slott:

1. Boka datum och tid

Använd vår bokningstjänst för att boka datum. Observera att tiden enbart är preliminär. När vi har fått in era handlingar (se nedan) till kommunledningskontorets kansli bekräftar vi ert datum och tid.

Boka datum och tid för borgerlig vigsel i gula salongen på Djursholms slott

2. Ansök om hindersprövning

Ansök om hindersprövning hos skatteverket. Blanketter för utskrift finns på Skatteverkets hemsida.Ni kan även kontakta skatteverket per telefon 0771-567 567 eller e-post.

Tänk på att handlingarna endast är giltiga i fyra månader. Efter godkännande av skatteverket får ni två intyg, hindersprövning och vigselintyg. Dessa handlingar måste ha kommit in till kommunledningskontorets kansli senast två veckor före datum för vigseln. Annars avbokas er vigseltid.

Skatteverket

3. Skicka in handlingar

Skicka hindersprövning och vigselintyg i original till:

Danderyds kommun

Kommunledningskontoret/Vigsel

182 05 Djursholm

4. Bekräftelse från kommunledningskontorets kansli

När handlingarna kommit in till kommunledningskontorets kansli, får ni en bekräftelse via e-post om bokat datum och klockslag för vigsel samt vigselförrättare.

5. Kom i god tid till vigseln

Det är viktigt att ni tillsammans med vittnen och gäster kommer i god tid, senast 10 minuter före angiven tidpunkt. Anmäl er ankomst i receptionen och visa legitimation.

6. Ceremonin

Vigseln tar cirka fem minuter. Texten som läses vid ceremonin finns i en kort och en lång version.

7. Efter ceremonin

Efter vigseln skickar vi era handlingar omgående till skatteverket, där de registreras. Har ni frågor om detta, kontakta skatteverket per telefon 0771-567 567 eller e-post.