Förbud mot att elda och grilla i Stockholms län

2018-07-20 10:06

Det är förbjudet att elda i hela Stockholms län. Förbudet omfattar alla former av öppen eld, till exempel att grilla på iordningställda grillplatser samt att använda trangiakök, stormkök eller medtagen grill.

Se Länsstyrelsen för mer information och tips

Fototävling - naturen i Danderyd

Kontaktinformation

Information Danderyd

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Öppettider: måndag 8-19, tisdag-fredag 8-17, lördag 11-15

Vinter, vår, sommar eller höst. Naturen i Danderyd har någonting för alla. Nu kan du hjälpa anläggningsavdelningen med att bidra med ditt vackraste fotografi av naturen i Danderyd!

Fotot kan vara på din favoritplats i Danderyd en härlig sommardag, en bild från en höstpromenad i skogen, ett vårdopp i vattnet, en stämningsfull vinterbild eller ett foto på de första vårblommorna. Bara din fantasi sätter gränsen!

Uppdatering: 1 december 2017

Stort tack till alla som deltagit i fototävlingen naturen i Danderyd. Tävlingen är nu avslutad! Vi kommer senare presentera vinnaren i en nyhet på danderyd.se samt på denna sida.

För frågor mejla:

Naturen i Danderyd!

Ge dig ut i vår natur eller leta bland dina fotografier. Skicka sedan in bilderna och var med i vår fototävling. Vinnarbilderna trycks upp som fotokonst i storformat och monteras i en av våra gångtunnlar tillsammans med ny belysning. Vinnarbilderna visas även på en fotoutställning under 2018. 

Varmt välkommen att delta! 

Hur gör jag för att delta? 3 enkla steg:

1. Läs igenom och godkänn nedanstående regler

2. Mejla dina bilder senast 1 december 2017 till

3. Klart!

Regler för att delta

 • Skriv namn, telefonnummer och var i Danderyd bilden är tagen. Bilden måste vara fotograferad i Danderyd.
 • Bifoga bilden eller bilderna i mejlet i filformat .jpg eller .png.  
 • Bilden ska vara i så hög upplösning som möjligt för att kunna tryckas. Helst 300 ppi. Har du mobilbilder försök skicka dem i största möjliga format.
 • Alla inskickade bilder samt vinnarbilderna kommer om de publiceras anges med fotografens namn på kommunens analoga kanaler (exempelvis Danderydsaktuellt och broschyr) samt våra digitala kanaler (danderyd.se och Instagram). Vinnarbilderna i gångtunneln kommer namnges på en plakett. Vill du vara anonym måste detta meddelas.
 • Är det personer med i bilden måste du inhämta tillstånd från personen/-erna innan bidraget skickas in. Är det personer under 18 år med på bilden måste vi ha alla vårdnadshavares skriftliga tillstånd. Är det personer i din bild? Fyll i i tillståndsblanketten och skicka in tillsammans med dina fotografier. Tillståndsblankett - naturen i Danderyd
 • När du skickar dina fotografier till oss upplåter du bilderna för en icke-exklusiv rätt för Danderyds kommun att fritt använda i Danderyds verksamhet på kommunens digitala kanaler (danderyd.se och Instagram) och analoga kanaler (exempelvis Danderydsaktuellt och broschyr) samt att du ger oss tillåtelse att framställa exemplar av bilden till gångtunneln utan ersättning till fotografen.
 • Tips! Skicka gärna bilder från naturens alla årstider.
 • Varje deltagare får skicka in max 5 bidrag.
 • Upphovsrätt: du som fotograf måste ensam förfoga över upphovsrätten till de bilder du skickar in och du ansvarar för att Danderyds kommun hålls skadeslös för eventuella bidrag som bryter mot upphovsrätten. 
 • Vinnarbilderna utses av tekniska nämndens presidium.
 • Frågor, mejla anläggningsavdelningen på

Bild på solnedgång och ett soligt Stocksund