Håll Sverige rent 2018

Alla kan vara med på skräpplockardagar, och det är enkelt! Gå ut med familj och vänner på skräpjakt i skogen eller ordna skräpplockning med barn och föräldrar på förskolan.

Anmälan 12 februari - 1 april 2018

Ni väljer själva när, var och hur ni genomför skräpplockningen.

Om ni vill ha kostnadsfritt skräpplockarmaterial som till exempel sopsäckar, påsar, klistermärken, korv med bröd och festis måste ni anmäla er senast den 1 april.

Anmäl dig här

Danderyd deltar varje vår i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp.

Material till förskola, skola och förening

Material körs ut under vecka 16. Samtidigt som ni får leverans av sopsäckar, påsar och klistermärken kommer vi också dela ut korv med bröd och festis så att ni kan ordna en skräpplockardag med grillning. Det finns även möjlighet att få vegetariskt alternativ till korv, kontakta Ekomiljö om du har frågor eller önskemål: .

Efter er genomförda skräpplockardag hämtas de fulla sopsäckarna.

Material till privatpersoner

Som privatperson är du varmt välkommen att anmäla dig. Du hämtar ditt kostnadsfria material på Information Danderyd, plan 4 i Mörby Centrum. Efter genomförd skräpplockning tar du själv hand om och sorterar det du samlat in.

Visa upp skräpplockandet

Ni kan publicera bilder på instagram med en speciell # , till exempel #skräpplockardagarnaDanderyd.

Välkomna att vara med i kampen mot skräpet!

Kontakt

Karin Almén, Stadsträdgårdsmästare Danderyds kommun,

Kommunens växel: 08-568 910 00