Trygghetslarm i Danderyds kommun

Om du känner dig otrygg i ditt hem, till exempel är rädd för att ramla, kan du beviljas trygghetslarm. Daneryds kommun erbjuder idag digitala trygghetslarm som klarar sig utan strömförsörjning i upp till två dygn.

Vad innebär trygghetslarm?

Trygghetslarm innebär möjlighet att påkalla hjälp dygnet runt vid behov av omedelbar hjälpinsats. Trygghetslarmet består av en larmdosa som kopplas i eluttaget och en larmknapp som du kan bära på armen eller hänga om halsen. Om du skulle larma kopplas du till larmcentralen Caretech. Du kan prata rakt ut i rummet och de hör vad du säger.

Larmcentralen kontaktar din hemtjänstutförare som kommer hem till dig och hjälper dig om det behövs. På natten mellan kl. 22.00-08.00 är det Attendos nattpatrull som kommer om du larmar. Har du ingen hemtjänst är det personal från Attendo som kommer dygnet runt. 

Hur går det till att få trygghetslarm?

Du vänder dig till en biståndshandläggare som tar emot din ansökan, utreder ditt behov och fattar ett biståndsbeslut. Om du får din ansökan beviljad kommer biståndshandläggaren att skicka ett uppdrag till larminstallatören Attendo.

Larminstallation

Du blir kontaktad av Attendo som ansvarar för larminstallationer i Danderyds kommun. I samband med installationen kommer du att behöva lämna nycklar till Attendos larmpatrull och din hemtjänstutförare.

Du kommer även att få ett låsvred installerat på insidan av din ytterdörr. Detta möjliggör för larmpatrullen att ta sig in till dig med en mobiltelefon. När personal öppnar/stänger din dörr med mobiltelefonen registreras samtidigt påbörjat/avslutat besök. Låset installeras av en låssmed.

Kontakt till biståndshandläggarna

För mer information eller ansökan, kontakta äldreomsorgens biståndshandläggare via kommunens växel 08-568 910 00, helgfria vardagar mellan kl. 09.00-10.00. 

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Trygghetslarm i Danderyds kommun

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.