Familjebehandlare - Familjeteamet

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1650 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Socialkontoret ansvarar för individ- och familjeomsorg samt för insatser till äldre och personer med funktionsnedsättning. Socialkontoret finns i fräscha lokaler i Mörby Centrum med möjligheter till träning, shopping och lunchrestauranger. Familjeavdelningens målgrupp är barn och ungdomar och deras familjer som har behov av socialtjänstens insatser. Familjeavdelningens 33 medarbetare är fördelade på barn- och ungdomsgrupp, familjerätt, familjebehandling och fältarbete. Familjeavdelningen har under flera år satsat på att utveckla former för förebyggande arbete. Flera projekt pågår för närvarande tex. gällande barn till missbrukande och barn till föräldrar med psykisk ohälsa samt våld i nära relationer. Just nu befinner sig familjeavdelningen i ett spännande utvecklingsarbete både gällande utredningar för barn och unga, arbetet med ensamkommande barn samt behandlingsarbetet. Alla arbetsgrupper har handledning och får kontinuerlig kompetensutveckling och varje medarbetare förväntas delta i avdelningens utvecklingsarbete. Stort fokus på hela socialkontoret finns kring ett kontinuerligt förbättringsarbete enligt Lean. På familjeavdelningens alla arbetsgrupper finns flera socialsekreterare med lång erfarenhet. Familjeteamet består av 5 familjebehandlare och arbetet leds av en gruppchef som arbetar i samma lokaler. Det finns en god och nära samverkan mellan arbetsgruppen och myndighetsutövningen på socialkontoret. Alla arbetsgrupperna tillhör samma avdelning och avdelningschef. Hela familjeavdelningen är inne i ett spännande utvecklingsarbete där vi ser ett ökande behov av behandling inom flera områden såsom våld inom familjen, nyanlända familjer, samt barn/ungdomar med skolproblem. Detta intressanta utvecklingsarbete kommer att pågå under en längre period. Familjeteamet sitter i fina lokaler nära Mörby centrum tillsammans med socialkontorets fältteam. Vi värdesätter ett öppet och positivt klimat på arbetsplatsen.

Arbetsuppgifter

Familjeteamet arbetar med psykosocialt förändringsarbete i barnets hemmiljö eller nätverk efter beslut och uppdrag av Barn- och ungdomsgruppens socialsekreterare. Råd och stödsamtal till föräldrar som söker stöd i föräldraskapet ingår i familjeteamets uppdrag. Familjeteamet arbetar även förebyggande med KOMET grupper för småbarnsföräldrar och stödgrupper för barn i utsatta livssituationer (såsom barn till föräldrar med psykisk ohälsa utifrån modellen ”Föra barnen på tal”). KIBB (KIBB – Kognitiv Integrerad Behandling vid Barnmisshandel) samt Trappan är också arbetsmetoder som ingår i familjeteamets arbete. Familjeteamets grundsyn på socialt arbete är systemisk. Arbetet är omväxlande, stimulerande och roligt och familjeteamets tjänster är mycket efterfrågade.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller har motsvarande högskoleutbildning. Vidareutbildning i systemiskt familjearbete är betydelsefullt, gärna motsvarande steg 1. Viktigt är erfarenhet av behandlingsarbete med barn och ungdomar och deras familjer. Meriterande är erfarenhet av samspelsbehandling och att ha arbetat med barn och ungdomar med trauman efter våld och utsatthet. Erfarenhet av nätverksarbete och stödgrupper är också värdefullt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och personliga egenskaper såsom personlig mognad, samarbetsförmåga samt flexibilitet är betydelsefulla. Det är viktigt att trivas med arbete i team men också att arbeta självständigt.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid. Danderyds kommun har friskvårdsersättning och sommararbetstid.
Löneform: Månadslön
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-01-29 Arbetsgivarens referensnummer: A642543

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

AnnCecilia Svedjekrans, Gruppchef Tel: 08-568 919 82 E-post:

Åsa Wallén, Avdelningschef Tel: 08-568 911 40 E-post:

Fackliga Företrädare

Fackliga representanter nås via växeln
Tel: 08-568 910 00