Registrator till miljö- och stadsbyggnadskontoret

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1650 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Miljö- och stadsbyggnadskontoret arbetar med bygglov, byggkontroll, mätning, kartor, GIS- och miljösamordning, samt miljö- och hälsoskyddsfrågor, på uppdrag av miljö- respektive byggnadsnämnd och kommunstyrelse. Vi sitter i Mörby Centrum, 15 minuter från T-centralen med tunnelbanan.

Arbetsuppgifter

Vill du bidra till utvecklingen i Danderyds kommun? Vår registrator går vidare till nya utmaningar och vi söker därför en ersättare för henne. Registratorn ingår i miljö- och stadsbyggnadskontorets stab, som har till uppgift att administrativt stötta resten av förvaltningen. Exempel på löpande arbetsuppgifter är registrering och bevakning av ärenden, expediering av beslut, utlämning av allmänna handlingar, vilket utgör en stor del av arbetsuppgifterna, samt service till politiker, medborgare och tjänstemän. Vid behov är du backup för nämndsekreteraren och stöttar dina kollegor i staben vid behov. Förvaltningen befinner sig nu i ett skede då vi övergår till digital hantering av handlingar och det är viktigt att du kan bidra till den utvecklingen. Vi arbetar i två ärendehanteringssystem, ByggR och Ecos.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning kompletterad med minst ett års erfarenhet från kommunal administration och arbete som registrator. Du har kunskaper i kommunal- och förvaltningsrättsliga frågor samt i offentlighets- och sekretessbestämmelser. Du är noggrann och strukturerad, kan hantera många uppgifter samtidigt samt sätter dig lätt in i nya arbetsuppgifter. Din administrativa förmåga är god och du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Du har också lätt för att samarbeta med kollegor och har en välutvecklad känsla för service. God datorvana är en förutsättning liksom utvecklad förmåga att arbeta i grupp. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet att arbeta i en politiskt styrd organisation. En fördel är också om du har arbetat i digitalt ärende- och dokumenthanteringssystem. Danderyds kommun tillämpar flextid och kortare arbetstid under sommaren. Vi har friskvårdsbidrag och erbjuder gratis motionspass efter arbetstid.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: 2017-03-06, Eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-01-15 Arbetsgivarens referensnummer: A636958

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Virpi Lindfors, Miljö- och stadsbyggnadsdirektör Tel: 08-568 912 40

Fackliga Företrädare

Johan Rydén, SACO
Tel: 08-568 912 93