Specialpedagog/ Talpedagog med inriktning mot förskolan

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1650 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt bidra genom sitt uppdrag till kommunens utveckling.

Arbetsuppgifter

Om tjänsten Befattningen är förlagd till SPEC Danderyd (Specialpedagogiskt Centrum Danderyd). Där arbetar idag två specialpedagoger med fokus på tillgänglighet och extra anpassningar. De erbjuder både handledning och utbildning till pedagogerna i kommunala och fristående förskolor och skolor, och visst material finns för utlåning för arbetslag. Vi kommer under 2017 att utvidga SPEC Danderyd och bygga upp ett Språkotek som ska erbjuda pedagoger i förskolan handledning och utbildning inom barns språkutveckling. Där ska också finnas möjlighet att låna språkutvecklande material. Huvudsakliga arbetsuppgifter; o Handledning och råd till personal i förskolan kring barn i behov av extra anpassningar och särskilt stöd. o Stötta förskolorna i deras förbättringsarbete för en mer tillgänglig lärmiljö. o Ta emot pedagoger/pedagoggrupper på ”Språkoteket” och låna ut lämpligt material. o Utbilda och stötta pedagogerna i digitala lärverktyg.

Kvalifikationer

Utbildad Specialpedagog/talpedagog - Goda IKT-kunskaper, erfarenhet från handledning, gärna erfarenhet av försenad språkutveckling, flerspråkighet och tillgänglighetsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Tillträde: Omfattning och tillträde; Visstidsanställning under 2017 på 50 - 100% med eventuell förlängning under 2018. Tillträde: från 23 januari 2017 eller efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-01-12 Arbetsgivarens referensnummer: A635176

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Lena Wallin, Förskoleexpert Tel: 08-568 91000 E-post: