Om kommunens budgetarbete

Budget

Danderyds kommun har idag väl inarbetade rutiner för genomförande av budgetprocessen. Kommunen har en god ekonomi och goda resultat enligt både interna och externa kvalitetsredovisningar. Med få undantag har nämnderna klarat alla sina åtaganden både ekonomiskt och verksamhetsmässigt.

Planeringsmodellen innebär att kommunstyrelsen fastställer en ram för respektive nämnds nettokostnader som en utgångspunkt för budgetprocessen. Nämnderna skall utifrån den aktuella ramen utarbeta en budget som innebär förslag till förändringar och prioriteringar för att uppnå fastställda inriktnings- och resultatmål. Respektive nämnd ansvarar för att budgeterade målnivåer bedöms vara möjliga att nå med de resurser som nämnden har till sitt förfogande.

Planerings- och uppföljningsprocessens olika delar har flera beröringspunkter. Erfarenheter av analysen av föregående års verksamhetsresultat ska användas som underlag för nämndernas budgetarbete. Även analyser och slutsatser från löpande uppföljning av pågående verksamhetsår ska ingå.

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Om kommunens budgetarbete

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.