Roslagsbanan

Tågtrafiken längs Roslagsbanan drivs på uppdrag av Stockholms läns landsting/SL. Banan utgår från Östra station i Stockholm och har tre grenar till Näsbypark i Täby, Österskär i Åkersberga och Kårsta i Vallentuna. Samtliga linjer passerar Danderyd. Fram till 2021 pågår en dubbelspårsutbyggnad.

Utbyggnad av Roslagsbanan

Under 2017-2021 pågår utbyggnad av Roslagsbanan med bland annat dubbelspår, bullerskärmar, säkerhetsåtgärder och nya vagnar. På sträckan genom Danderyd planeras bullerskyddsåtgärder och en planskild korsning vid Enebyberg. De mest omfattande utbyggnadsarbetena genomförs i kommunerna norr om Danderyd. När utbyggnaden är klar kommer Roslagsbanan ha dubbelspår längs alla sträckor, vilket innebär att tågtrafiken blir mindre störningskänslig och kan få en utökad turtäthet.

Inom ramen för Sverigeförhandlingen har det beslutats att Roslagsbanan ska förlängas till T-centralen och Odenplan genom en tunnel vid Universitetet. Läs mer på Sverigeforhandlingens webbplats.


Mer information om dubbelspårsutbyggnaden

För mer information om utbyggnaden av Roslagsbanan, besök SLL:s webbplats. Här hittar du också kontaktuppgifter och kan prenumerera på deras nyhetsbrev.

Har du frågor om Roslagsbanan genom Danderyd kan du mejla kommunens planeringschef

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Roslagsbanan

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.