Aktivt åldrande

Rörelse ökar välbefinnandet samt förbättrar koordinationen, balansen och formen utan den stress man ofta förknippar med vanlig motion. Ju mer vi rör på oss och utmanar oss själva, desto längre håller vi oss friska. Utegymmet vid Kevinge seniorboende utmanar både kropp och sinne.

Här får alla träna

Här kan seniorer träna själva eller i grupp. Det går också bra att komma med barn eller barnbarn och träna tillsammans. Resultatet blir bättre hälsa och bättre kontakt mellan generationer. Du är alltid välkommen till utegymmet på Kevinge!

Träning ger bättre balans

Träning ger förbättrad muskelkoordination och balans och det tar kortare tid att utföra olika rörelser. Ungefär 41 procent av den äldre befolkningen undviker medvetet att röra på sig då de är rädda för att ramla. Detta kan leda till isolering och ensamhet.

Äldre som provat utegymmet rapporterade förbättringar i balans – vilket är av största betydelse för äldre människors fysiska form – rörlighet, humör och mod att lämna hemmet på egen hand. Regelbunden fysisk aktivitet förbättrar hälsan hos alla och uppmuntrar hjärnan att producera nya celler och reparera sig själv.  

Träningstips/manual

Hitta hit

Utegymmet finns på innergården på Edsviksvägen 1 i Danderyd. Det är öppet för alla och kostnadsfritt.

Kontakt

Har du frågor om utegymmet går det bra att kontakta Maria Hörtin
08-568 911 74

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Aktivt åldrande

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.