Kurator, halvtid projektanställning

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. På ungdomsmottagningen i Mörby C arbetar barnmorskor, kurator, gynekolog och venereolog. Målet med verksamheten är att förebygga sexuellt överförbara infektioner och oönskade graviditeter, främja fysisk och psykisk hälsa, tidigt upptäcka fysisk och psykisk ohälsa, ge råd och stöd vid sociala problem samt behandla vissa sjukdomar. Vi arbetar utåtriktat med elever i grundskola och gymnasium i gruppform. Verksamheten riktar sig till alla ungdomar från 12 t.o.m 22 år. På ungdomsmottagningen arbetar ett team bestående av kurator, barnmorskor och läkare. Utifrån våra olika professioner sker en samverkan ur ett helhetsperspektiv. Vi har även gruppverksamhet i mindfulness som verktyg för att hantera stress. Som kurator är dina arbetsuppgifter: Att ha stöd- och krissamtal med ungdomar såväl enskilt som med par, föräldrar och i grupp. Att har kortare eller längre samtalskontakter. Att rådgiva i frågor som rör sexualitet, abortrådgivning,smittspårning m.m. Att bedriva utåtriktat sex- och samlevnadsarbete i samverkan med annan personal från mottagningen och skolan. Du samarbetar med exempelvis föräldrar, skola, socialtjänst, BUP, unga vuxna (psykiatrin), andra ungdomsmottagningar m.fl.

Arbetsuppgifter

Som projektanställd kurator har du enskilda stödsamtal med ungdomarna i kortare eller längre kontakter. Du planerar och genomför studiebesök tillsammans med annan personal på mottagningen. Studiebesöken sker på skolan, boenden eller på Ungdomsmottagningen. Du kommer att samtala kring sexualitet, samlevnad, abortrådgivning, smittspårning m.m.

Kvalifikationer

Du som söker projektanställningen ska vara socionom eller ha likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har steg 1 och någon utbildning i sexologi. Som person önskar vi att du är lyhörd för ungdomarnas frågeställningar även frågor kring deras sexualitet. Vi sätter stor vikt vid din förmåga att samarbeta. Erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar är meriterande. Du ska tala god svenska för att göra dig förstådd.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Arbetstid: Dagtid med en tjänstgöringskväll per vecka.
Tillträde: Projektanställningen kan påbörjas snarast
Tidsbegränsat till: 2018-12-31
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-05-14 Arbetsgivarens referensnummer: A674011

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Vi kallar till intervjuer löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Agneta Ahlbäck, Resultatenhetschef, leg. barnmorska Tel: 08-568 919 05 E-post: