Förskolechef till den kommunala förskolan

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. De kommunalt drivna verksamheterna Förskolan, Öppna förskolan, Grundskolan, Gymnasiet, Kulturskolan, Ungdomsmottagningen, LSS personstöd och Äldreomsorg är organiserade i den kommunala produktionen. I de sammanlagt 29 resultatenheterna arbetar cirka 1 450 anställda. I de flesta fall drivs verksamheten i konkurrens med andra utförare. Utbildnings- och kulturkontoret med utbildningsdirektör och stab har det ledande och samordnande ansvaret för kommunens egna verksamheter. I staben finns verksamhetschef för förskolorna samt stödfunktioner inom ekonomi och administration.

Arbetsuppgifter

Som förskolechef i Danderyds kommun är du med och driver ett spännande utvecklingsarbete inom både förskolan och kommunen i övrigt. Du ingår i förskolechefsgruppen som ansvarar för de kommunala förskolorna och du rapporterar till verksamhetschef för förskolan. Förskolechefens huvuduppgift är att inom givna ekonomiska ramar och övriga resurser leda och utveckla förskolans verksamhet utifrån läroplanens intentioner. Som förskolechef har du det övergripande ansvaret, operativt och strategiskt. Du har även ansvar för att förskolan följer lagar och förordningar samt för verksamhetsplanering, personal och arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är väl förankrad i förskolans pedagogik och vill utveckla förskolan i enlighet med förskolans läroplan och barnkonventionen. Du vill jobba aktivt med att utveckla förskolans kvalitet i Danderyds kommun. Du har en pedagogisk högskoleexamen, legitimation och erfarenhet av ledningsarbete inom förskolans organisation. Genomförd rektorsutbildning är meriterande. Du har en god strategisk blick för verksamheten med förmågan att åstadkomma konkreta resultat, följa upp och utvärdera samt se nästa steg i processen. Du har erfarenhet av skolledningsarbete och är väl förtrogen med förskolans styrdokument. Som förskolechef förväntas du i ditt ledarskap: - Vara pedagogisk ledare - en tydlig ledare som är van att fatta beslut och har förmåga att entusiasmera, förankra och leda verksamhetsutveckling. - Ha god pedagogisk insikt och vara väl förtrogen med förskolans uppdrag. - Vara en engagerad och lyhörd ledare med en god självkännedom. - Ha en positiv inställning till utvecklingsfrågor och omvärldsorientering. - Ha en helhetssyn på barns utveckling och lärande och en förmåga att entusiasmera och utmana barn, personal och föräldrar till delaktighet och ansvar. - Ha intresse för barns olika förutsättningar och att arbeta lösningsfokuserat för att tillgodose deras individuella behov. - Kunna samverka och inbjuda till dialog internt och externt. - Kunna ta ett tydligt arbetsgivaransvar, använda de ekonomiska resurserna effektivt samt ha förmåga att kommunicera förskolans budskap. - Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, ha god IKT-vana samt kunna marknadsföra och vara en god ambassadör för den kommunalt drivna förskolan i Danderyd.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 2017-08-01 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-04-14 Arbetsgivarens referensnummer: A661499

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Klara Török, Verksamhetschef förskola Tel: 08-568 913 94 Mobil:

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-568 910 00