Näringslivsstrateg

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun står inför en rad spännande och krävande nybyggnads- och utvecklingsprojekt som innebär att vi bland annat kommer att satsa på att bygga nya bostäder och utveckla kommunen. För att möta kommunens mål på ökat bostadsbyggande och utveckling bildades i juli 2015 plan- och exploateringsenheten som en del av kommunledningskontoret. För närvarande arbetar tolv personer på avdelningen. Avdelningen är dock i behov av ytterligare en ny näringslivsstrateg.

Arbetsuppgifter

Danderyds kommun står inför en rad spännande och krävande nybyggnads- och utvecklingsprojekt som innebär att de bland annat kommer att satsa på att bygga nya bostäder och utveckla kommunen. Som näringslivsstrateg har du ansvar för samordning och utveckling av kommunens näringslivsservice. Det innebär att driva och utveckla frågor gällande näringslivsservice , fysisk planering, nyetablering/omlokaliseringar, samt samverkan mellan skola och näringsliv. I rollen som näringslivsstrateg förväntas du vara med och utveckla Danderyds framtida miljö och skapa en attraktiv företagsmiljö. Vidare förväntas du att bidra till att skapa bästa möjliga förutsättningar för nya och befintliga företag/investeringar i Danderyds kommun. Du kommer att arbeta med att utveckla näringslivet och rollen innebär arbete nära kommunens lokalstrateg och övriga medarbetare på avdelningen såsom planarkitekter och exploateringsingenjörer men även med kommunens upphandlingsavdelning och andra förvaltningar inom kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig skolutbildning, gärna högskoleexamen. Du har ca fem års erfarenhet och goda kunskaper om näringslivets förutsättningar och villkor. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga samt är bra på att skapa nätverk och samverkan. Du har ett brett samhällsintresse, god strategisk och analytisk förmåga, är resultatinriktad, flexibel samt van att arbeta i ett högt tempo och får saker gjorda.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-04-23 Arbetsgivarens referensnummer: A672693

Vid denna rekrytering samarbetar med Advice Executive Search. Skicka din intresseanmälan via länken ovan. För frågor gällande tjänsten kontakta gärna Rebecka Bojarzyn på Advice Executive Search.

Kontaktperson(er)

Rebecka Bojarzyn , Advice Executive Search Tel: 076-777 72 17 E-post: