Projektutvecklare inom exploatering och fastighetsstrategi

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun står inför en rad spännande och krävande nybyggnads- och utvecklingsprojekt som innebär att vi bland annat kommer att satsa på att bygga nya bostäder och utveckla kommunen. För att möta kommunens mål på ökat bostadsbyggande och utveckling bildades i juli 2015 plan- och exploateringsenheten som en del av kommunledningskontoret. För närvarande arbetar tolv personer på avdelningen. Avdelningen är dock i behov av ytterligare en ny medarbetare, där en av dessa är en ny tjänst som Projektutvecklare och kommer att verka inom plan- och exploateringsavdelningen.

Arbetsuppgifter

Danderyds kommun har som målsättning att bygga 1000 nya bostäder under pågående mandatperiod, samt fortsätta utbyggnadstakten framöver. Pågående utredningsarbete om tunnelförläggning av E18 kan också leda till en stor bostadsproduktion inom kommunen. Som projektutvecklare kommer du i huvudsak med att projektleda och handlägga projekt i tidiga skeden. Detta innebär bland annat att lösa kommunens behov av lokaler för kommunal service såsom skolplatser, vård- och omsorg och inom kultur- och fritidsverksamheten. Arbetet handlar om att skapa förutsättningar för ny bebyggelse som behövs för att klara kommunens behov/uppgift att tillhandahålla exempelvis byggnader för skolverksamhet. Du kommer att arbeta med förstudier, utredningar och programarbeten. Detta innebär ett nära arbete med kommunens lokalstrateg och övriga medarbetare på avdelningen såsom planarkitekter samt exploateringsingenjörer, men även med kommunens upphandlingsavdelning och andra förvaltningar inom kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad inom fastighetsekonomi, lantmätare eller motsvarande och har relevant erfarenhet inom området. Du har arbetat minst 3 år med kvalificerade frågor inom exploatering och eller fastighetsstrategiska frågor. Som projektutvecklare ställs det stora krav på att ha en hög grad av självständighet i arbetet och insikt om den professionella rollen i en politiskt styrd organisation. I din yrkesroll är du kreativ och trivs med att arbeta självständigt och i grupp. Du har en god samarbetsförmåga och är flexibel då arbetet innebär att ha ett stort ansvar. Du är noggrann och serviceinriktad med god förmåga att uttrycka dig väl både muntligt och i skrift till allmänheten och andra myndigheter.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-04-23 Arbetsgivarens referensnummer: A672250

Vid denna rekrytering samarbetar med Advice Executive Search, www.advice-es.com. Skicka din intresseanmälan via länken ovan. För frågor gällande tjänsten kontakta gärna Gustaw Lindhall på Advice Executive Search.

Kontaktperson(er)

Gustaw Lindhall , Advice Executive Search Tel: 072-329 94 94 E-post: