Biträdande rektor till Mörbyskolan

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Mörbyskolan är en åk 7-9-skola med ca 450 elever. Mörbyskolan präglas av pedagogisk dynamik och en hög utvecklingstakt, ett stabilt elevunderlag och välfungerande arbetslag. Extern granskning av Mörbyskolan 2016 visar på excellenta resultat. Verksamheten präglas av trygghet och trivsel med mycket ambitiösa elever, legitimerade och erfarna lärare. Mörbyskolans motto är ”Kunskap och hjärta”. Vi söker nu en biträdande rektor som med känsla för helhet, struktur och med en humanistisk hållning kan stå bakom vårt motto. Gå gärna in på hemsidan www.morbyskolan.se och läs resultatet från den externa granskningen. Där kan du även se en film där elever och lärare berättar om skolan. Skolan är en 1:1 skola vilket innebär att varje elev har ett eget digitalt verktyg.

Arbetsuppgifter

Du kommer som biträdande rektor att bistå rektor och ledningsgrupp i att leda skolan med fokus på utveckling och framtid. Du kommer att organisera och administrera t.ex. schemaläggning men även ingå i pedagogiska ledningsgruppen, elevhälsoteamet och ta del av arbetet i lärcentrum och förberedelseklass.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en lärarbakgrund och erfarenhet av arbete inom högstadiet. Du behöver vara väl insatt i skollag, skolans styrdokument och aktuell forskning. Du är en naturlig ledare som är lyhörd och har en förmåga att inspirera och engagera andra och tycker om att vara synlig i skolmiljön. Du är en god organisatör, kan hantera flera olika uppgifter samtidigt och är bra på att prioritera ditt arbete och delegera. Du har hög digital kompetens och intresse för att arbeta med IKT i vardagen. Vi lägger även stor vikt vid din sociala kompetens och att du är en god representant för skolan. Ett plus är om du gått någon form av ledarskapsutbildning, rekryteringsutbildning eller rektorsprogrammet, men inte ett måste. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2017-08-01, Eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-04-21 Arbetsgivarens referensnummer: A671923

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Isabel Rodriguez, Biträdande rektor Tel: 08-568 914 43 Mobil: 0730783406 E-post: