Vårdare/Undersköterska sommarvikarie

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1650 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt bidra genom sitt uppdrag till kommunens utveckling. På gruppbostaden bor det 5 personer med olika funktionshinder. Behov av stöd och omsorgsinsatser är stort och finns dygnet runt. Arbetet styrs av den boendes behov, önskemål och förutsättningar att klara av dagliga aktiviteter. På Lyckovägens boende arbetar vi med genomförandeplaner och riskbedömningar. Vi fokuserar på att individanpassa stödet för boende, skapa delaktighet och arbeta målinriktat utifrån boendes önskemål och behov. En förutsättning för att kunna säkerställa goda levnadsvillkor är att ha god kännedom om de boende. Inom verksamheten är det av vikt att ha kompetens kring människor i behov av särskilt stöd och service samt funktionedsättningar. Fokus ligger på ett pedagogiska arbetssätt med ett tydligt och strukturerat förhållningssätt gentemot varje enskild person. Boendet arbetar med tydliggörande pedagogik i samarbetet med personen och använder hjälpmedel i det dagliga arbetet som ett sätt att kommunicera och tydliggöra behovet, metoder och insatsen.

Arbetsuppgifter

I arbetet på gruppbostaden kommer du att: • ge stöd och service i den dagliga livsföringen utifrån varje enskilde boendes behov • ansvara för att individuella genomförandeplaner upprättas, genomförs, utvärderas och dokumenteras • skriva och tydliggöra metoder och arbetssätt • samverka med ledning, övriga medarbetare, daglig verksamhet, hälso- och sjukvård, gode män, anhöriga samt andra för personen viktiga kontakter Vi erbjuder dig: • ett stimulerande och självständigt arbete individuellt såväl som i grupp • möjlighet att påverka och utveckla • fortbildning, handledning

Kvalifikationer

Undersköterska eller liknade vård och omsorgsutbildning. Erfarenhet av psykiatri, socialt- eller pedagogiskt arbete samt tidigare erfarenhet av arbete med personer med autism är ett krav. Erfarenhet av dokumentation, att arbeta målinriktad med metoder är meriterande. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift samt besitta goda datorkunskaper. Du ska vara flexibelt och tydlig i ditt bemötande och förhållningssätt och du ska ha lätt för att samarbeta. Du ska vara lojal, lösningsfokuserat och ha en förmåga att se möjligheter istället för hinder.

Anställning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid / deltid
Arbetstid: Schema
Löneform: Timlön
Varaktighet: 11 dagar - 3 månader
Tillträde: 2017-06-20, Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.
Tidsbegränsat till: 2017-08-31
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-05-15 Arbetsgivarens referensnummer: A673726

Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll och nattpass (vaken natt). Även heldagspass förekommer. Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Susann Broman, Gruppchef Tel: 0856891902