Boendestödjare/Undersköterska - vikariat

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Nora Torgs servicebostad består av ett antal fristående lägenheter samt en personallägenhet, i bostadsområdet Nora torg. Boendet som öppnade i januari 2016, är avsett för vuxna med funktionshinder. Personallägenheten är bemannad dygnet runt och därifrån utgår personal, service och gemensamma aktiviteter för de boende. Varje boende har en huvudansvarig stödperson från personalgruppen. Stödet planeras och ges utifrån den enskildes önskemål, behov och livssituation

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett arbetslag som ska hjälpa och stödja hyresgästerna att trivas och utvecklas genom att ge ett individuellt stöd och engagemang i deras dagliga liv. Dina arbetsuppgifter består av att bygga en förtroendefull relation med de boende, och med respekt för deras rätt till självbestämmande och integritet, stödja dem i de områden av deras liv som de har svårt att klara av själva. Målet är att härigenom hjälpa de boende till större självständighet i deras egna liv, samt till större delaktighet i samhället.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: - Lämplig utbildning t.ex. mentalskötare eller undersköterska - Erfarenhet inom funktionsnedsättning - Viss datavana - Samt behärskar svenska i tal och skrift Vi ställer stora krav på personlig lämplighet och förmåga att förmedla en grundtrygghet till de boende. Du ser möjligheter, har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor. Arbetet kräver att du är ansvarskännande, empatisk, och har en personlig mognad. Du har även lätt för att samarbeta med andra. På arbetsplatsen har du ett stort eget ansvar och goda möjligheter till att kunna påverka. Som person är du självständig, prestigelös och samarbetsvillig. Du är flexibel och lösningsorienterad. Vi betonar erfarenhet inom funktionsnedsättning. Din formella utbildningsbakgrund kan t.ex. vara som mentalskötare eller undersköterska. Detta är ett vikariat på 6 månader under en ordinarie personals tjänstledighet. Tjänsten kan komma eventuellt komma att förlängas till en tillsvidaretjänst.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema. Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll, helg och nattpass(jour)
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2017-05-11
Tidsbegränsat till: 2017-11-01
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-05-10 Arbetsgivarens referensnummer: A673697

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Susann Broman, Verksamhetschef Tel: 0856891902