Lärare i svenska som andraspråk på Danderyds gymnasium

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds gymnasium är en av Stockholms största gymnasieskolor med ca 1300 elever. Skolan består enbart av teoretiska program samt en liten särskoleenhet. Verksamheten är väl fungerande med olika inriktningar och många fina traditioner. Skolan är mycket populär och har ambitiösa trevliga elever, engagerade föräldrar och mycket kompetent personal. Danderyds gymnasium (Dagy) har höga målsättningar och de allra flesta eleverna går vidare till högre studier. Skolans vision Ambition, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten på Danderyds gymnasium. Tillsammans arbetar vi i en anda av glädje, ansvarstagande och kreativitet. Det gör att studerande och medarbetare både vill och kan lämna positiva avtryck i såväl vår skola som i vår omvärld. Genom en god lärande miljö, aktivt arbete med hållbar utveckling och ett vetenskapligt förhållningssätt skapar vi förutsättningar för ett livslångt lärande.

Arbetsuppgifter

Danderyds Gymnasium söker en lärare i svenska som andraspråk till Introduktionsprogrammets språkintroduktion. Som lärare i svenska som andraspråk på språkintroduktionen arbetar du med sedvanliga arbetsuppgifter för lärare. Det innebär bland annat undervisning, kunskapsdokumentation, kontakt med elever, vårdnadshavare och god man. Du kommer även samarbeta med kollegor inom såväl ämnesgruppen som programarbetslaget. I tjänsten ingår även mentorskap.

Kvalifikationer

Du är legitimerad gymnasielärare med ämnesbehörighet i svenska som andraspråk och gärna i kombination med annat ämne. Du har arbetat inom språkintroduktion på gymnasium och har erfarenhet att undervisa nyanlända ungdomar. Du är en driven och engagerad lärare som gillar utmaningar. Du har ett starkt fokus på elevernas lärande och deras kunskapsutveckling utifrån ett formativt förhållningssätt. Din undervisning karaktäriseras av hög medvetenhet, språkutvecklande arbetssätt, gott klassrumsklimat samt stor variation. Du använder IKT som ett verktyg att öka variationsmöjligheterna och fördjupa det formativa arbetet.  Du ser fram emot att bidra i det kollegiala samarbetet med lärarna och övrig personal på Danderyds gymnasium, inom såväl ämnesgruppen som programarbetslaget.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Tillträde: 2017-08-09
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-04-28 Arbetsgivarens referensnummer: A664527

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Jeanette Fry, Rektor E-post:

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-568 910 00