Vi söker en engagerad förskolechef till den kommunala förskolan

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som ledare i vår organisation som har lärande och utveckling som nyckelbegrepp och där fokus ligger på ökad måluppfyllelse. I uppdraget som förskolechef ansvarar du för att verksamheten på förskolorna utvecklas och bedrivs enligt gällande läroplan, lagar och förordningar samt kommunala beslut. I ditt uppdrag har du ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Du rapporterar till verksamhetschefen för de kommunala förskolorna och ingår i ledningsgruppen tillsammans med övriga förskolechefer för de kommunala förskolorna. Ledningsgruppen har regelbundna träffar och behandlar angelägna frågor under ledning av verksamhetschefen. Du kommer även ha tillgång till stödfunktioner såsom specialpedagog, HR och ekonomiavdelning. Kommunen tillhandahåller kompetensutveckling genom interna utbildningsinsatser. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med möjlighet att göra skillnad.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och god dokumenterad erfarenhet av arbete inom förskolan. Du ska ha erfarenhet av ledningsuppdrag samt en positiv inställning till det kollegiala lärandet i ledningsgruppen och på dina förskolor. Det är meriterande om du har påbörjat eller genomfört den statliga rektorsutbildningen. Du har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans styrdokument. Vi förutsätter att du som söker denna tjänst har stort intresse för ledarskap, kvalitetsarbete, teamkänsla och samarbete. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska samt har god datorvana. Som person är du engagerad och utvecklingsinriktad. Vi söker dig som är en tydlig pedagogisk ledare med god organisatorisk förmåga. Du har lätt för att skapa goda relationer, förmedlar motivation och entusiasm och lyckas få med dig andra. Du kan arbeta självständigt samtidigt som ditt arbetssätt kännetecknas av delaktighet och samarbete. Som person ska du tycka om att ingå i ett sammanhang där vi på ledningsnivå arbetar för att gemensamt utveckla verksamheten inom kommunens förskolor.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2018-02-16 Arbetsgivarens referensnummer: A752423

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Göran Hedström , Tf. Bildningsdirektör Tel: 08-568 913 90 E-post:

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-568 910 00