Fribergaskolan söker studie- och yrkesvägledare

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Fribergaskolan är en 7-9 skola med ca 590 elever och 75 personal, som ligger centralt i Danderyd nära Mörby Centrum. Verksamheten är väl fungerande med mycket goda resultat och många fina traditioner. Skolan är mycket populär och har ambitiösa trevliga elever med engagerade föräldrar som ger oss ett gott stöd i vårt arbete. Vi har en mycket kompetent och engagerad personal, samt goda stödresurser i form av väl utbyggd elevhälsa och fast vikarie. Sedan augusti 2012 arbetar vi enligt 1-1 konceptet, dvs. en bärbar dator till varje elev och lärare. Datorn är ett viktigt verktyg i skolarbetet och vi använder Google Apps som lärportal. Vi erbjuder en fin arbetsmiljö i våra nyrenoverade lokaler där vi satsat mycket på en ljus och öppen lärandemiljö med fräscha möbler och de tekniska hjälpmedel som gör en kreativ undervisning möjlig. Vi är organiserade i arbetslag, men sitter i ämnesvisa arbetsrum där det råder ett öppet och samarbetsvänligt klimat.

Arbetsuppgifter

Vi söker en examinerad studie- och yrkesvägledare med inriktning mot elever i årskurs 7-9. I ditt arbete kommer du att vägleda och informera elever inför vidare studier och yrken både enskilt och i grupp. Du kommer att informera föräldrar om elevers möjligheter till vidare studier genom enskilda föräldrakontakter samt på samlade föräldramöten. Du ingår i skolans elevhälsoteam som träffas varje vecka. Du samarbetar med andra skolor i kommunen och skapar kontakter med företag i närområdet. Du kommer även att ha ett övergripande ansvar för praoverksamheten och andra arbetslivsorienterade insatser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från studie- och yrkesvägledarutbildningen. • Du är trygg, stabil och engagerad studie- och yrkesvägledare med stort intresse för att skapa goda relationer till elever. • Du är lyhörd i samarbete med arbetslag, elever och föräldrar och du vill utvecklas tillsammans med andra. • Du har ett eget driv och är självständig med förmåga att organisera, strukturera och planera. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Med hänvisning till skollagen måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa ett giltigt utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas. Beställning av ett sådant utdrag kan göras på www.polisen.se.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Arbetstid: Dagtid. Sysselsättningsgrad kan diskuteras 80-100%
Löneform: Månadslön
Tillträde: 2018-03-05
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2018-02-14 Arbetsgivarens referensnummer: A749259

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Gunnar Rydwik, Rektor Tel: 08-568 915 02 E-post:

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-568 910 00