Vi söker en engagerad lärare till vår resursgrupp!

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Fribergaskolan är en 7-9 skola med ca 590 elever och 75 personal, som ligger centralt i Danderyd nära Mörby Centrum. Verksamheten är väl fungerande med mycket goda resultat och många fina traditioner. Skolan är mycket populär och har ambitiösa trevliga elever med engagerade föräldrar som ger oss ett gott stöd i vårt arbete. Vi har en mycket kompetent och engagerad personal, samt goda stödresurser i form av väl utbyggd elevhälsa och fast vikarie. Sedan augusti 2012 arbetar vi enligt 1-1 konceptet, dvs. en bärbar dator till varje elev och lärare. Datorn är ett viktigt verktyg i skolarbetet och vi använder Google Apps som lärportal. Vi erbjuder en fin arbetsmiljö i våra nyrenoverade lokaler där vi satsat mycket på en ljus och öppen lärandemiljö med fräscha möbler och de tekniska hjälpmedel som gör en kreativ undervisning möjlig. Vi är organiserade i arbetslag, men sitter i ämnesvisa arbetsrum där det råder ett öppet och samarbetsvänligt klimat. Fribergaskolan har med uppdrag från kommunen en verksamhet inom skolan som inriktar sig på barn med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar).

Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad lärare på 50-100 % till vår resursgrupp. Du kommer att jobba med elever som har behov av särskilt stöd för olika typer av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar där största delen är Aspergers syndrom och ADD. Du kommer att ingå i resursgruppens arbetslag som tillsammans utformar en starkt individualiserad undervisning. Du kommer vara mentor för ett antal elever, där kommunikation med föräldrar är ett viktigt och nödvändigt inslag i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig lärare med breda ämneskunskaper för att kunna möta vårt behov av förstärkning i vår Resursgrupp. Gärna med ämnesbehörighet i svenska, engelska och/eller matematik för grundskolans senare årskurser. Du har god pedagogisk kunskap och mycket god samarbetsförmåga. Du är flexibel och har förmågan att skapa goda relationer till våra elever. Utbildning i och/eller erfarenhet av arbete med elever som har Aspergers syndrom och/eller ADD är mycket meriterande. Goda kunskaper i IT är önskvärda då vi använder oss av 1-1 konceptet med datorer för alla elever. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet till denna tjänst. Tjänsten är tidsbegränsad, men eventuellt med möjlighet till förlängning. Intervjuer kommer ske löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Med hänvisning till skollagen måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa ett giltigt utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas. Beställning av ett sådant kan göras på www.polisen.se.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid / deltid
Arbetstid: Dagtid 50-100 %
Löneform: Månadslön
Tillträde: 2018-01-08 eller enligt överrenskommelse
Tidsbegränsat till: 2018-07-31
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2018-01-19 Arbetsgivarens referensnummer: A742858

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Jenny Holmberg, Biträdande rektor Tel: 08-568 915 65 E-post: