Altorps förskola söker förskollärare

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Altorps förskola ligger i ett naturskönt område vid Altorpsskogen och har en egen stor fin gård. Goda kommunikationer med Roslagsbanan och buss inom gångavstånd. Våra ledord är: Jag vill - Jag vågar - Jag kan.

Arbetsuppgifter

Altorps förskola befinner sig just nu i en spännande utvecklingsfas där du har möjlighet att vara med och påverka den pedagogiska innehållet. Som förskollärare är du ansvarig för barngruppen och ska tillsammans med arbetslaget driva arbetet systematiskt för att nå målen i förskolans styrdokument. För att nå målen måste du ha pedagogisk insikt i din yrkesroll och inneha en förmåga att ta tillvara barnens intresse, inflytande och delaktighet. Du har insikten av att förändring och utveckling av verksamheten ständigt pågår. Barnens behov ska komma i första hand och barnen och pedagogerna ska utforma verksamheten tillsammans. Som förskollärare ska du medverka till att en positiv och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen vilket sker genom att du samarbetar med arbetslaget i det pedagogiska utvecklingsarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarutbildning samt en förskollärarlegitimation alternativt inväntar din legitimation. Det är meriterande om du har erfarenhet från yrket. Kunskap och erfarenhet av digitala verktyg samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt barnfokus är tydligt och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har mycket god samarbetsförmåga och tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Tillträde: 2018-03-01, Snarast eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2018-02-25 Arbetsgivarens referensnummer: A751550

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Ana Fjelkestam, Förskolechef Tel: 08-568 917 65 E-post: