Skolpsykolog till Danderyd

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1650 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt bidra genom sitt uppdrag till kommunens utveckling. Kevingeskolan är en kommunal grundskola centralt belägen nära Mörby centrum och Kevinge golfbana. Skolan har 400 elever i år F-6. Här finns också en förberedelseklass och grundsärskola med inriktning mot träningsskola. Vi bygger tillsammans en god arbetsplats och är stolta över vår verksamhet. Hos oss ska både elever och vuxna trivas och få lust att utvecklas.

Arbetsuppgifter

Som skolpsykolog ingår du i skolans elevhälsa och utgör ett professionellt stöd för kollegor och skolledning. Arbetets fokus ska vara förebyggande och hälsofrämjande på såväl individ-, grupp- som organisationsnivå. Huvuduppgiften är att utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet bidra med psykologisk kompetens till teamets arbete med utredning, bedömning och utvärdering av genomförda insatser. Du kommer att samverka med övriga professioner i elevhälsoteamet samt med externa samarbetspartners. Du kommer även att arbeta med handledning och konsultation för medarbetare och samtal med vårdnadshavare och elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: • är legitimerad psykolog, gärna med erfarenhet av arbete i skola • har ett salutogent synsätt och fokus på förebyggande och främjande arbete • vill arbeta i tvärprofessionellt team och dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter • har verktyg för psykologiska utredningar och bedömningar • har god förmåga att skapa och upprätthålla förtroendefulla relationer • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift • har den digitala kompetens som krävs för dokumentation och kommunikation Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Arbetstid: Dagtid. Tjänsten omfattar 20% där tjänstgöring torsdag är en fast tid med elevhälsoteamet.
Löneform: Månadslön
Tillträde: 2018-01-08, Provanställning kan komma att tillämpas.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-11-29 Arbetsgivarens referensnummer: A731116

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Lena Ländin, Rektor Tel: 08-568 915 24 E-post:

Peggy Ulvhag, Biträdande rektor Tel: 08-568 915 26 E-post:

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare, nås via kommunens växel, 08-568 910 00