Skolsköterska till Enebybergs skola i Danderyd

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Enebybergs resultatenhet består av Brageskolan, Enebyskolan och Hagaskolan årskurs F-6 med totalt ca 700 elever. Skolorna ligger i ett lugnt villaområde i Danderyds kommun. Stor vikt läggs vid det pedagogiska utvecklingsarbetet med fokus på det kollegiala lärandet. Enebybergs skolor har tilldelats Danderyds kvalitetsutmärkelse för sitt arbete med att systematiskt utveckla kvaliteten i undervisningen. Skolorna har en väl utbyggd elevhälsa. Vi erbjuder arbete i trivsamma skolor med kompetenta medarbetare, nyfikna och studiemotiverade elever.

Arbetsuppgifter

Du ingår i elevhälsoteamet på skolan och arbetet sker i nära samverkan tillsammans med de övriga professionerna som ingår i teamet. Elevhälsan har ett uppdrag att arbeta hälsofrämjande i syfte att bidra till elevernas möjlighet till lärande. I det arbetet ingår att arbeta med olika nivåer, det vill säga individnivå, gruppnivå och skolnivå, för att bidra till inkluderande och tillgängliga lärmiljöer. Skolsköterskans uppdrag är att i nära samverkan med skolans andra skolsköterska utifrån sin medicinska kompetens skapa bästa möjliga förutsättningar för elevens hälsa, utveckling och lärande. Tillsammans med skolläkaren och i samråd med skolledningen ansvarar du för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande råd och anvisningar. Arbetet innebär samverkan med elever, föräldrar, skolans personal samt organisation och myndigheter utanför skolan. Danderyds kommuns skolsköterskor journalför i PMO och elevhälsan dokumenterar i Prorenata. Möjlighet finns till att arbeta 75% I Enebybergs skola eller 100% och då tjänstgöra även i en annan av kommunernas skolor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett lösningsfokuserat, salutogent och inkluderande förhållningssätt med varje elevs bästa i fokus. Som person är du utåtriktad med utvecklad ansvarskänsla, initiativförmåga och personlig mognad. Du är kvalitetsmedveten och har lätt för att anpassa dig till rådande förutsättningar och behov. Det viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt och har god förmåga att på egen hand driva arbetet framåt. Du är trygg i att kommunicera och skapa goda relationer med elever, föräldrar och personal. Du är en lagspelare men kan också arbeta självständigt och är prestigelös. Vi vill att du; - är legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom hälso-och sjukvård för barn och ungdom, öppen hälso- och sjukvård (distriktssjuksköterska) eller skolsköterskeprogrammet - kan arbeta i grundläggande dataprogram och har erfarenhet av datajournaler. - har social och kommunikativ förmåga - kan planera, organisera och prioritera - har god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift Det är meriterande om du har: - kompetens inom folkhälsovetenskap

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2018-01-08
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-11-19 Arbetsgivarens referensnummer: A725317

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Intervjuer kommer att genomföras löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Åsa Strand, Rektor Tel: 08-568 916 21 E-post: