Kommunikatör

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Kommunikationsavdelningen har 17 medarbetare och är en av sex avdelningar på kommunledningskontoret, Danderyds kommun. Arbetsplatsen är både på Djursholms slott och i Mörby centrum. Du ingår organisatoriskt i kommunens centrala kommunikationsavdelning för strategisk kommunikation. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är på tekniska kontoret i Mörby centrum där du tillsammans med medarbetare och ledning utvecklar så väl den interna som externa kommunikationen.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att: - Medverka i att stärka och utveckla tekniska kontorets dialog med Danderydsborna - Ta fram, genomföra och följa upp kommunikationsplaner vid större projekt - Formulera och producera text för webb, sociala medier och andra externa utskick - Ta fram kommunikationsstrategier för förbättrad samverkan med andra aktörer - Stödja verksamheten i kontakterna med media och medverka i kriskommunikationsinsatser - Stödja utvecklingen av den kommunikativa förmågan hos förvaltningens personal.

Kvalifikationer

Kvalifikationer: - Högskoleexamen i medie- eller kommunikationsvetenskap eller motsvarande - Minst ett par års erfarenhet av operativt och strategiskt kommunikationsarbete - Gärna goda kunskaper i webbpubliceringsverktyget EpiServer eller liknande - Mycket stor erfarenhet av att arbeta med sociala medier och officepaket - Mycket god svenska i tal och skrift samt erfarenhet av att formulera, skriva och sammanfatta budskap och texter - Erfarenhet av att skapa layout för kommunikationsmaterial och webb - Meriterande med erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation Personliga egenskaper: - Du kan arbeta såväl självständigt som i team - Du är bra på att strukturera och planera ditt arbete och gillar att anta nya utmaningar - Du är serviceinriktad, prestigelös och har lätt för att samarbeta - Du har en styrka i att få saker gjorda - Du är proaktiv och identifierar möjligheter och behov - Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: 2018-03-01, Eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2018-01-23 Arbetsgivarens referensnummer: A743613

Danderyds kommun har precis tagit en ny vision, – Danderyd ska vara Sveriges bästa kommun att bo, leva och verka i, vilken kommer ge inspiration och vägledning framöver i våra spännande uppdrag i kommunen. Kort om tekniska kontoret, en förvaltning bestående av 45 engagerade medarbetare som drivs av att göra Danderyd bättre! Här ansvarar vi för det offentliga rummet i kommunen så som gator och trafik, parker och naturmark. Vi ansvarar för att leverera dricksvatten, omhänderta spillvatten och hämta hushållsavfall. Vi sköter också om kommunens alla fastigheter och bygger nya när behov uppstår. Vårt gemensamma mål är att alltid ha våra kommuninvånares perspektiv i våra åtaganden. Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Anna Tengelin Skoog, Teknisk direktör Tel: 08 568 912 02

Jan-Erik Alenbrand , Kommunikationschef Tel: 08-568 910 20

Fackliga Företrädare

Per-Henrik Bengtsson , Facklig representant för Vision
Tel: 08 568 910 00

Caroline Tysklind, Facklig representant för SACO
Tel: 08 568 910 00