Leg. barnmorska med förskrivningsrätt, 75% till Mörby Ungdomsmottagning

Danderyds kommun med drygt 31 000 invånare ligger centralt norr om Stockholm. Kommunen består av fyra kommundelar, Danderyd, Djursholm, Enebyberg och Stocksund. Vi har goda kommunikationer, många företag och ett stort sjukhus. Vi har bra kommunal och kommersiell service i kommunen. På ungdomsmottagningen i Mörby C arbetar barnmorskor, kurator, gynekolog och venereolog. Målet med verksamheten är att förebygga sexuellt överförbara infektioner och oönskade graviditeter, främja fysisk och psykisk hälsa, tidigt upptäcka fysisk och psykisk ohälsa, ge råd och stöd vid sociala problem samt behandla vissa sjukdomar. Vi arbetar utåtriktat med elever i grundskola och gymnasium i gruppform.

Arbetsuppgifter

På Mörby ungdomsmottagning arbetar vi utifrån ett salutogent helhetsperspektiv med ett normkritiskt förhållningssätt. Som barnmorska utför du sedvanliga arbetsuppgifter på en ungdomsmottagning. På mottagningen arbetar vi i team bestående av barnmorska, kurator, gynekolog och venereolog. I det utåtriktade arbetet har du samtal med ungdomar i grupp, främst skolklasser på mottagningen eller i skolan. Du har även enskilda besök med bl.a. preventivmedelsrådgivning, abortsamtal och provtagning av sexuellt överförda infektioner. Kontaktspårning och behandling av könssjukdomar görs enligt smittskyddslagen. Du ska känna dig bekväm med att svara på ungdomars frågeställningar om sin sexuella hälsa. Ungdomarna kommer frivilligt till ungdomsmottagningen och är i åldersgruppen 12 år t.o.m. 22 år.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad barnmorska med förskrivningsrätt. Erfarenhet från arbete på ungdomsmottagning är önskvärd samt sexologi och mindfulness utbildning. Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar samt att se möjligheter i förändring. Då vi arbetar i nära samarbete på mottagningen så är det viktigt att du trivs med att arbeta i ett team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Arbetstid: Dagtid. Den sökande ska delta i vår kvällsmottagning till 19.00 1-2 kvällar per vecka.
Löneform: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2018-01-28 Arbetsgivarens referensnummer: A744872

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Agneta Ahlbäck, Resultatenhetschef, leg. barnmorska Tel: 08-568 919 05 E-post:

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare, nås via kommunens växel, 08-568 910 00