Skolsköterska till Danderyds Gymnasium

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen cirka en mil norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar samt storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1650 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt bidra genom sitt uppdrag till kommunens utveckling. Danderyds gymnasium är en av Stockholms största gymnasieskolor med ca 1300 elever. Skolan består enbart av teoretiska program samt en liten särskoleenhet. Verksamheten är väl fungerande med olika inriktningar och många fina traditioner. Skolan är mycket populär och har ambitiösa trevliga elever, engagerade föräldrar och mycket kompetent personal. Danderyds gymnasium (Dagy) har höga målsättningar och de allra flesta eleverna går vidare till högre studier. Skolans vision Ambition, engagemang och gemenskap genomsyrar verksamheten på Danderyds gymnasium. Tillsammans arbetar vi i en anda av glädje, ansvarstagande och kreativitet. Det gör att studerande och medarbetare både vill och kan lämna positiva avtryck i såväl vår skola som i vår omvärld. Genom en god lärande miljö, aktivt arbete med hållbar utveckling och ett vetenskapligt förhållningssätt skapar vi förutsättningar för ett livslångt lärande.

Arbetsuppgifter

Danderyds gymnasium söker en Skolsköterska. Du kommer att vara en av skolans två skolsköterskor. Som skolsköterska arbetar du med att stödja våra ungdomar i deras utveckling för att nå utbildningens mål, samt med att utveckla det hälsofrämjande och förebyggande arbetet inom skolan. Arbetet utgår från elevhälsans medicinska insats (EMI) och dess basprogram samt utifrån Danderyd gymnasiums verksamhetsplan. Elevhälsan består av 8 personer (två kuratorer, två skolsköterskor och fyra studie- och yrkesvägledare) som jobbar tätt tillsammans. Elevhälsans personal bildar också elevhälsoteam där man tillsammans med speciallärare och under rektors ledning arbetar utifrån den arbetsbeskrivning som professionen innebär. Som skolsköterska är du en mycket viktig del i hur ärenden som inkommer till elevhälsoteamet ska kartläggas, tas om hand och/eller föras vidare. Varje vecka sker avstämning med rektor och övriga i teamet och mycket av arbetet handlar om samtal med elever. Arbetet innehåller också ett strategiskt arbete mot de sociala målen i skolans verksamhetsplan. Arbete med hälsosamtal i grupp och enskilt, arbete mot mobbning i s.k. antimobbningsgrupp och öppen mottagning är några exempel på det. Under hösten 2016 startade Danderyds gymnasium Språkintroduktion för nyanlända elever. Tjänsten kommer delvis innehålla arbetsuppgifter runt denna elevgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är leg. sjuksköterska med vidareutbildning i öppen hälso- och sjukvård eller hälso- och sjukvård för barn. Som person skall du vara motiverad och ha ett stort engagemang och intresse för ditt arbete. Du skall vara glad, social, initiativrik, ambitiös och ordningsam. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för ungdomars fysiska, psykiska och sociala utveckling, hälsa och lärande. Vi ställer höga krav på samarbete, servicekänsla, flexibilitet och trevligt bemötande mot ungdomar/föräldrar och övriga medarbetare. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetet som skolsköterska. Då vi startat Språkintroduktion under 2016 är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med nyanlända elever.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2018-04-03 Arbetsgivarens referensnummer: A756314

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Åsa Hedman, Rektor Tel: 08-568 913 74 E-post:

Monika Jädersten, Verksamhetschef - EMI Tel: 08-56891577 E-post:

Fackliga Företrädare

Lars Julin, Lärarnas riksförbund
E-post:

Sara Karlsson, Lärarförbundet
E-post: