Barnbibliotekarie till Danderyds bibliotek, vikariat

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vikariera som barnbibliotekarie vid Danderyds bibliotek, Mörby centrum. I tjänsten ingår bokinköp, bokprat, biblioteksvisningar, programverksamhet och pyssel för barn upp till 12 år. Det är av stor vikt att du skapar ett gott samarbete med BVC, förskola och skola och bidrar med att utveckla det samarbetet. Sedvanliga biblioteksuppgifter som pass, informationssökning etc. ingår också.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har bibliotekarieexamen och gärna erfarenhet av att arbeta med barn och bibliotek. Du tycker om att samarbeta och ser möjligheter. Du är engagerad i ditt arbete och en positiv kraft för en god biblioteksutveckling. Självklart har du goda språkkunskaper och datakunskaper.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema. I arbetet ingår kvälls- och helgtjänstgöring.
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde 2018-01-08 eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2019-01-10
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-11-19 Arbetsgivarens referensnummer: A726086

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Kerstin Hassner, Kultur- och bibliotekschef Tel: 08-568 910 00 E-post:

Monika Janvari, Platsansvarig Danderyds bibliotek, Mörby cenrum Tel: 08-56891189 E-post: