Erfaren Exploateringsingenjör

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun befinner sig i en rad spännande och krävande nybyggnads- och utvecklingsprojekt som innebär att de bland annat kommer att satsa på att bygga nya bostäder och utveckla kommunen. För att möta kommunens mål på ökat bostadsbyggande och utveckling bildades i juli 2015 plan- och exploateringsavdelningen som en del av kommunledningskontoret. För närvarande arbetar 15 personer på avdelningen. Sedan våren 2017 ansvarar avdelningen även för näringslivsfrågor och tidiga fastighetsutvecklingsprojekt. Avdelningen behöver förstärkas med en erfaren exploateringsingenjör.

Arbetsuppgifter

Arbetet är brett utifrån tekniska, ekonomiska och juridiska perspektiv. Du kommer arbeta som projektledare för spännande exploateringsprojekt och medverka i planprocessen. I arbetsuppgifterna ingår bland annat förhandlingar, avtalsskrivning och markfrågor såsom arrende och nyttjanderättsfrågor. I rollen ingår att utveckla och företräda Danderyd. Du kommer att sätta rutiner, ta fram policys och bygga upp en fungerande struktur för verksamheten. I rollen som exploateringsingenjör förväntas du delta i plan- och exploateringsavdelningens arbete och vara en aktiv del av avdelningens utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen inom lantmäteri, väg- och vatten eller annan motsvarade utbildning. Du har arbetat flera år med exploateringsinriktat arbete och är van vid att leda och medverka i projekt. Du har goda kunskaper om fastighetsrättsliga frågor, om plan- och genomförandeprocessen enligt plan- och bygglagen, jordabalken och angränsande lagar. Rollen som exploateringsingenjör ställer krav på dig att ha en hög grad av självständighet i ditt arbete och insikt om din professionella roll i en politiskt styrd organisation. I din yrkesroll är du kreativ och trivs med att arbeta självständigt. Du har en god samarbetsförmåga och är flexibel då arbetet innebär varierande arbetsuppgifter, då du skall se till att projekten löper så smidigt som möjligt genom att knyta ihop och föra samman kompetenserna från olika aktörer. Du är noggrann och serviceinriktad med god förmåga att uttrycka dig väl både muntligt och i skrift till allmänheten och andra myndigheter. I denna rekrytering samarbetar vi med Advice Executive Search www.advice-es.com. Skicka din intresseanmälan via http://www.advice-es.com/link/danderyds-kommun-exploateringsingenjor/ senast den 30:e november. För frågor gällande tjänsten kontakta gärna Gustaw Lindhall 072-3299494 alternativt maila till Gustaw.Lindhall@advice-es.com.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-11-30 Arbetsgivarens referensnummer: A728846

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Gustaw Lindhall , Rekryterare Mobil: 072 329 94 94 E-post: