Avlösare till 12-årig pojke

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling.

Arbetsuppgifter

Vår 12-årige son med ADHD och Aspberger söker en vuxenkompis som vill stötta vår familj i form av att ge avlösarservice i hemmet. I familjen finns även lillebror 3 år och mellansyster 7 år. Uppdraget är att stötta vår son, att vara ute i skog och natur med honom en stund efter skoltid fram till och med middagstid hemma hos oss. Under tiden får vi chansen att få vardagspusslet att gå ihop, hitta en andningspaus eller att få umgås i lugn och ro med bara ett av barnen. Vi söker dig som gillar att visa hur kul man kan ha ute i naturen, hur man beter sig i närmiljö och trafiken, och som tycker det är kul att laga mat, baka och pyssla. Vi bor i Skogsvik nära Edsviken i Danderyd och har både vatten och fina skogsområden nära samt tomt att vara ute på. Vi sätter upp ett grundschema tillsammans med en vardagseftermiddag i veckan och någon helgdag eller extra vardagskväll i månaden. Vi kan vara relativt flexibla om du t ex studerar men vill ha ett grundschema och rimlig framförhållning när vi ändrar dagar. Vi ser fram emot att träffa dig som vill lära känna vår familj och vår fina kille!

Kvalifikationer

Du har troligen erfarenhet av barn genom småsyskon, som scoutledare eller liknande föreningsaktivitet, eller har arbetat med/studerar barnomsorg eller kanske studerar du till logoped. Har du tidigare kunskap kring ADHD och/eller Aspberger så är det bra, men om du är nyfiken, intresserad och lyhörd så delar vi gärna med oss av våra erfarenheter när du börjar jobba hos oss. Du kan få en bok eller två att läsa också om du vill. Vi söker dig som ser detta som ett värdefullt uppdrag och som kan tänka sig att ha arbeta hos oss minst 1 år framåt i tiden.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Timavlönad
Arbetstid: Schema. 4 timmar/vecka. Vi sätter upp ett grundschema tillsammans, med en vardagseftermiddag i veckan och någon helgdag eller extra vardagskväll i månaden.
Löneform: Timlön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Omgående då rätt person hittats.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-12-03 Arbetsgivarens referensnummer: A682436

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Eva Waplan, Gruppchef Tel: 08-56891872 Mobil: 0730783363 E-post: