Socialsekreterare som arbetar med boendefrågor till socialkontoret

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Socialkontoret ansvarar för omsorgen om äldre, personer med psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar och individ- och familjeomsorg. Socialkontoret finns i fräscha lokaler i Mörby Centrum med möjligheter till träning, shopping och lunchrestauranger. Mörby Centrum genomgår just nu en stor förvandling som innebär att centrumet ska bli dubbelt så stort. Vuxenavdelningens snart 29 medarbetare arbetar med insatser till vuxna inom missbruk, socialpsykiatri, försörjningsstöd, nyanlända, arbetscoachverksamhet, träfflokal för personer med psykisk funktionsnedsättning, bostadsfrågor samt våld i nära relationer. Vi är väldigt stolta över vårt socialkontor och för att du ska förstå varför kan vi berätta att: • Socialkontoret är välfungerande och har ett positivt arbetsklimat • Vi har nöjda medarbetare vilket resultaten från våra medarbetarundersökningar visar • Merparten av alla anställda på socialkontoret sitter i samma lokaler vilket gör att vi har ett gott samarbete mellan alla arbetsgrupper • Sommararbetstid, lediga klämdagar samt friskvårdsbidrag Det som kännetecknar avdelningen är: • Nära arbetsledning • Sammansvetsad personal i olika åldrar • En organisation med generös inställning till kompetensutveckling • Vi sätter ett stort värde vid en rättssäker handläggning och har dokumenterade och lättillgängliga arbetsrutiner som är väl förankrade i arbetsgrupperna • Vi har möjlighet att erbjuda våra klienter det stöd som de bedöms behöva • Vi ser också till att arbetsbelastningen är rimlig • Du som medarbetare har stora möjligheter att delta i och påverka verksamhetens utveckling.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare med inriktning mot boendefrågor ingår du i en grupp med en bosamordnare, två socialsekreterare med inriktning mot boendefrågor, fem socialsekreterare samt en administratör och en budget- och skuldrådgivare. Gruppen leds av en gruppledare. En av dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara att följa upp korttidskontrakt men också utreda behovet av förlängning av kontrakt. Tillsammans med handläggare från arbetsgruppen kommer du att hålla i regelbundna bostadssöksträffar i grupp för att bedriva ett motiverande arbete för att få personer vidare ut i egen bostad. Det innefattar också enskilda kontakter. Arbetet kommer att vara klientnära där stor vikt läggs på att bygga relation, skapa en helhetssyn och motivera personerna in på ordinarie bostadsmarknad. Målgruppen består av personer som är språksvaga, har missbruksproblematik, funktionsnedsättning eller annan social problematik. I tjänsten ingår både hembesök och kontorsbesök.

Kvalifikationer

Kvalifikationer som begärs för tjänsten är socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är dessutom meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Personliga egenskaper som efterfrågas förutom ett professionellt bemötande är samarbetsförmåga, god förmåga att ta eget ansvar och driva ärenden till förändring samt flexibilitet. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: Tillträde snarast möjligt eller efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2018-03-18 Arbetsgivarens referensnummer: A761601

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Gunila Stenzelius, Avdelningschef Tel: 08 - 568 911 60

Joel Ekblad, Gruppledare Tel: 08-568 9191 59

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare, nås via kommunens växel, 08-568 910 00