Förskollärare till Kevinge förskola

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen cirka en mil norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar samt storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1650 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt bidra genom sitt uppdrag till kommunens utveckling. Kevinge förskola ligger naturskönt beläget med utsikt över Edsviken och Kevinge golfklubb. Det är endast fem minuters gångväg från Mörby Centrum. Vi har hög förskollärartäthet på förskolan och vi serveras god hemlagad mat av vår kokerska. Vi har ett stort fokus på vår gemensamma värdegrund och på att barnen ska utmanas till ett lustfyllt lärande. Vår verksamhet ska präglas av ett klimat med glädje, respekt och utveckling, vi vill inspirera barnen att vilja och våga utifrån sina egna förutsättningar. Utomhus har vi en stor härlig gård som inbjuder till utforskande lek och i närområdet finns fina naturområden.

Arbetsuppgifter

En av våra förskollärare går i pension så nu söker vi nu en ny kollega till Kevinge förskola. Vi letar efter dig som är en engagerad förskollärare med vana av att arbeta med pedagogisk dokumentation, reflektion och digitala lärverktyg. Du kommer att vara avdelningsansvarig på en av våra avdelningar med yngre barn, vilket innebär att du ska vara trygg i din roll och ta stort ansvar för att utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor. Vi har under året fokuserat på att utveckla vår pedagogiska dokumentation, våra pedagogiska miljöer och hur vi kan arbeta med barns delaktighet i projekt. Vi använder oss av Förskoleappen som digital plattform och dokumentationsverktyg. På förskolan finns hög andel förskollärare, vi erbjuder fria pedagogiska måltider, arbetskläder, kompetensutveckling, och friskvård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Vi vill att du är en glad och positiv person med mycket bra samarbetsförmåga, du ser möjligheter i stället för svårigheter. Du ska som förskollärare ta ett övergripande ansvar för planering, genomförande, uppföljning och utveckling av arbetet på förskolan så att omsorg, fostran, lek och lärande bildar en helhet i enlighet med läroplanens mål och intentioner. Du är en medforskande pedagog och har kunskap kring hur man synliggör barnens olika lärprocesser genom pedagogisk dokumentation. Du ska kunna omsätta teori till praktik och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är en van IT användare.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde 2018-08-06 eller tidigare enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringsperioden.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2018-03-31 Arbetsgivarens referensnummer: A755013

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Magnusson Jeanette , Förskolechef Tel: 08-56891740