Biståndshandläggare till Danderyds kommun

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Socialkontoret ansvarar för omsorgen om äldre, personer med psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar och individ- och familjeomsorg. Socialkontoret finns i fräscha lokaler i Mörby Centrum med möjligheter till träning, shopping och lunchrestauranger. Mörby Centrum genomgår just nu en stor förvandling som innebär att centrumet ska bli dubbelt så stort. På avdelningen, som är en myndighetsavdelning, arbetar 26 personer. Biståndshandläggargruppen består av gruppledare, 6 biståndshandläggare med områdesansvar, 2 vårdplanerare, 1 biståndshandläggare ansvarar för uppföljningar på individnivå i särskilt boende, 1 boendesamordnare och 1 färdtjänstutredare. Dessutom finns på avdelningen handläggare för LSS med gruppledare, bostadsanpassningsbidragshandläggare, anhörigkonsulent, demenssamordnare, syn- och hörselinstruktör, volontärsamordnare, ekonomihandläggare och förvaltningsassistent.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som Biståndshandläggare i en stabil handläggargrupp. Vi har en nära arbetsledning och ett stimulerande och utvecklande arbetsklimat. Som Biståndshandläggare kommer du att arbeta med personer över och under 65 år som är i behov av stödinsatser i sin vardag. Med kundens behov i centrum utreder biståndshandläggaren behov av insatser enligt socialtjänstlagen samt följer upp beslutade insatser. I arbetet ingår att möta den sökande och dennes anhörig samt att ha ett nära samarbete med gruppledare och övriga biståndshandläggare, andra på avdelningen och socialkontoret samt privata och kommunala utförare. I arbetet ingår även att du deltar i utvecklingsarbete inom avdelningen. I Danderyd tillämpar vi sedan flera år kundvalsmodellen inom hemtjänst och särskilda boenden, vilket innebär att vi sätter kundens eget val i fokus. Inledningsvis kommer du att arbeta som vårdplanerare under en begränsad period. Som vårdplanerare arbetar du främst med vårdplaneringar på sjukhus och med uppföljningar på korttidsboende.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller har annan motsvarande utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med äldre eller funktionshindrade. Personliga egenskaper som efterfrågas är ett professionellt bemötande, flexibilitet samt god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse. Intervjuer sker löpande.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2018-02-28 Arbetsgivarens referensnummer: A750265

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Rita Berg, Gruppledare biståndshandläggarna Tel: 08-568 911 26

Ingrid Boheman Risto , Tf. avdelningschef Tel: 08-568 911 20

Fackliga Företrädare

Fackliga representanter nås via växeln
Tel: 08-568 910 00