LSS-handläggare till Danderyds kommun

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Socialkontoret ansvarar för omsorgen om äldre, personer med psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar och individ- och familjeomsorg. Socialkontoret finns i fräscha lokaler i Mörby Centrum med möjligheter till träning, shopping och lunchrestauranger. Mörby Centrum genomgår just nu en stor förvandling som innebär att centrumet ska bli dubbelt så stort. På avdelningen som är en myndighetsavdelning arbetar 25 personer. De 4 LSS-handläggarna och deras gruppledare är en arbetsgrupp. Dessutom finns på avdelningen 7 biståndshandläggare, 2 vårdplanerare, gruppledare, boendesamordnare, färdtjänstutredare, handläggare för bostadsanpassningsbidrag, anhörigkonsulent, demenssamordnare, syn- och hörselinstruktör, ekonomihandläggare, förvaltningsassistent, aktivitetssamordnare och volontärsamordnare.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som LSS-handläggare. Vi har en nära arbetsledning och ett stimulerande och utvecklande arbetsklimat. Du kommer att handlägga ansökningar om insatser från personer med funktionsnedsättningar. Din uppgift blir att utreda, bedöma och fatta beslut om insatser främst enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och även socialtjänstlagen (SoL). Du kommer även att följa upp och ompröva beviljade insatser. Du kommer att ha kontakt med brukare och deras anhöriga, ha ett nära samarbete med gruppledaren, övriga LSS-handläggare, andra på avdelningen och socialkontoret, samt även landstinget, försäkringskassan, kommunala och privata utförare med flera. Du kommer att vara med i ett spännande utvecklingsarbete. Vi arbetar för närvarande med att utveckla vårt arbete inom LEAN med fokus på uppföljningar, införandet av IBIC – individens behov i centrum, ett projekt inom området Våld i nära relationer. Våra mål har fokus på individens självbestämmande, samverkan m.m.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller har annan motsvarande utbildning, gärna med inriktning mot personer med funktionsnedsättning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som LSS-handläggare eller av arbete med personer med funktionsnedsättning och goda kunskaper inom aktuell lagstiftning. Du är van att arbeta självständigt samt är flexibel och har god samarbetsförmåga. Du har ett genuint intresse för målgruppen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: • Tillträde efter överenskommelse. • Urval sker löpande under ansökningstiden.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2018-02-20 Arbetsgivarens referensnummer: A749455

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Eva Larsson, Gruppledare LSS handläggarna Tel: 08-568 911 76

Ingrid Boheman Risto , Tf. avdelningschef Tel: 08-568 911 20

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-568 910 00