Specialpedagog/lärare till Vasaskolan

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Vasaskolan är en F-6 skola med ca 500 elever och 80 personal. Skolan ligger i en naturskön miljö med bra kommunikationer både från Stockholm och Roslagen. Vasaborg är en särskild undervisningsgrupp samt grundsärskola F – 6 för elever med inlärningsproblematik och diagnos inom autismspektrumtillstånd, AST. Vasaborg arbetar med Tillämpad Beteende Analys (TBA) som pedagogisk metod. Vasaborg är en del av den kommunala F – 6 skolan, Vasaskolan i Danderyds kommun. Målet med Vasaborgs pedagogiska verksamhet är att: - skapa förutsättningar för lärande så att eleverna utvecklas optimalt både kunskapsmässigt och socialt utifrån sina förutsättningar - eleverna känner sig trygga och trivs på skolan och vill delta i olika sociala sammanhang - eleverna känner sig delaktiga och så självständiga som möjligt i olika situationer och aktiviteter livet igenom. Allt pedagogiskt arbete utgår från den enskilda elevens styrkor, intressen och behov vilket innebär att elevens utvecklingsplan är skräddarsydd och samtidigt anpassad efter grundskolans, grundsärskolans eller träningsskolans kursplaner. Med stöd av kartläggningar, dokumentation och utvärderingar får varje elev en individuell utvecklingsplan (IUP), unik för varje elev. Utvecklingsplanen följs upp kontinuerligt. Samarbetet mellan hem och skola är av stor betydelse.

Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren och legitimerad Speciallärare/Specialpedagog som vill arbeta i Vasaborg, en mindre undervisningsgrupp, som är en del av den kommunala F – 6 skolan, Vasaskolan i Danderyds kommun. Som lärare för elever i grundskola, grundsärskola och träningsskola ansvarar du för individuellt planerad undervisning för 8 elever. Eleverna får 1 till 1 undervisning. I ditt uppdrag blir du ansvarig för att planera och genomföra undervisning, dokumentation som arbets- och studieplaner, IUP mm. Du ansvarar för de kontakter som är aktuella för eleverna i din klass som föräldrar, personlig assistans, LSS samordnare, habilitering. Du deltar i elevhälsoarbetet och skolans systematiska kvalitetsarbete. Du söker hela tiden nya vägar för elevernas lärande, följer upp och dokumenterar elevernas kunskapsutveckling. Du ansvarar för att eleven utmanas till optimalt lärande utifrån varje elevs förutsättningar. Du kommer också vara arbetslagsledare för övriga pedagoger i arbetslaget och ha ett övergripande ansvar för det pedagogiska vardagsarbetet i verksamheten på Vasaborg.

Kvalifikationer

Det är ett krav att du har lärarexamen. Du har autismspecifik kompetens och erfarenhet av att arbeta med praktiska och tydliggörande arbetssätt anpassade för personer med autism. Du har också gärna erfarenhet av Tillämpad Beteende Analys (TBA). Du har erfarenheter och vet hur man kartlägger och utformar individuella stöd- och studieplaner och att dessa ligger till grund för den konkreta planeringen av undervisningen. För att trivas i rollen tror vi att du är en person som är prestigelös och har lätt för att samarbeta. Du ska ha flera års erfarenhet av undervisning samt du ska ha erfarenhet av undervisning av elever med autism. Du är en god ledare och har erfarenhet av att leda kollegor i olika arbetsprocesser.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Löneform: Månadslön
Tillträde: 2018-01-08, Tillträdesdatum snarast eller vad vi kommer vi överens om. Tjänsten är vakant i nuläget.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-11-30 Arbetsgivarens referensnummer: A728591

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Peter Odenlind, Rektor Tel: 08-56891472 Mobil: 073-0783413

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-568 910 00