Biträdande rektor till Stocksunds Re och Danderyds kommun

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Stocksundsskolan och Långängsskolan tillhör samma resultatenhet och arbetar utifrån samma målsättning, där vi sätter kunskap i fokus och arbetar systematiskt med uppföljning och utvärdering. Vår vision: ”Tillsammans skapar vi en skola, där elever och vuxna uppmuntras till att VÅGA VILJA VÄXA ”. Stocksunds resultatenhet består av Stocksundsskolan med ca 510 elever i åk F-6 med tillhörande fritidshem och Långängsskolan med ca 230 elever i åk F-3 med tillhörande fritidshem. Skolorna ligger i ett lugnt villaområde i Danderyd. Skolorna har ca 740 elever samt ca 110 anställda. Stor vikt läggs vid det pedagogiska utvecklingsarbetet med fokus på det kollegiala lärandet. Stocksunds Re i Danderyd har vuxit under de senare åren och utgör i dag en relativt stor skolenhet. Hos oss består skolledningen av rektor, intendent och två biträdande rektorer. Nu söker vi en biträdande rektor som kommer att ingå i ledningsgruppen. Skolorna har ett mycket gott administrativt stöd och väl utbyggd elevhälsa. Vi erbjuder arbete i trivsamma skolor med kompetenta medarbetare, nyfikna och studiemotiverade elever och nära samarbete i ledningsgruppen.

Arbetsuppgifter

Du ingår i skolledningen med rektor, biträdande rektor och skolintendent som tillsammans driver det övergripande arbetet med skolans systematiska kvalitetsarbete och skolutvecklingsarbete. Du har såväl verksamhetsansvar som personalansvar vilket bland annat innebär coachning av medarbetare, personalplanering, rekrytering, schemaläggning och elevhälsa. Du fattar beslut och tar ansvar. Uppdraget omfattar bland annat pedagogisk ledning och strategisk utveckling av de verksamhetsdelar som du ansvarar för. Arbetet sker i nära samverkan tillsammans med den personal som ingår i dessa verksamheter samt andra nyckelpersoner inom organisationen. Exempel på arbetsområden; - utveckling verksamheten i enlighet med styrdokument - utveckling av verksamheten som bygger på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet - inkluderande och tillgänglig lärmiljö för alla elever - övergångar mellan olika skolformer och årskurser (med betoning på obruten kunskapsprogression) - främjande och förebyggande värdegrundsarbete - kommunikation med olika aktörer internt och externt gällande de verksamheter du ansvarar för - omvärldsbevakning och regelbunden kontakt med andra organisationer, nyckelroller inom kommunen, m.m.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett positivt, lösningsfokuserat och inkluderande förhållningssätt med varje elevs bästa i fokus. Som person är du utåtriktad med en högt utvecklad ansvarskänsla, initiativförmåga och personlig mognad. Du är kvalitetsmedveten, tycker om att ta dig an nya arbetsuppgifter och har lätt för att anpassa dig till rådande förutsättningar och behov. Arbetsbelastningen varierar, därför är det viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt och har god förmåga att på egen hand driva arbetet framåt. Du är trygg i ditt ledarskap med förmåga att kommunicera och skapa goda relationer med elever, föräldrar och personal. Du är en pedagogiskt driven skolledare som målmedvetet och systematiskt kan få medarbetare att växa tillsammans. Du är en lagspelare men kan också arbeta självständigt och är prestigelös. Du arbetar tillsammans med ledningsgruppen och medarbetarna i utvecklingsarbete och är lyhörd för idéer och förslag. Vi vill att du; - har högskoleexamen med pedagogisk inriktning och bakgrund som pedagog i grundskolan - är väl insatt i skolans uppdrag och styrdokument - har goda ledaregenskaper - har social och kommunikativ förmåga - kan planera, organisera och prioritera - har god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift Det är meriterande om du har: - genomgått rektorsprogrammet eller ledarskapsutbildning - erfarenhet från tidigare ledaruppdrag med personalansvar och erfarenhet av biträdande rektors uppdrag - goda kunskaper om tidig läs- och skrivinlärning - kunskap om inkluderande och tillgängliga lärmiljöer

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2018-02-05, Eller efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-11-24 Arbetsgivarens referensnummer: A727811

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Marie Altenberg, Rektor Tel: 08-56891401 E-post: