Ledsagare och avlösare sökes!

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling.

Arbetsuppgifter

Vi söker flertalet Ledsagare och avlösare till våra kunder som är i åldersspannet 3-14 år. Antal timmar för uppdragen varierar från kund till kund och kan vara alltifrån 4 - 20 tim/vecka. Som Ledsagare stöttar du kunden till en rolig och meningsfull fritid. Det kan vara att föreslå, peppa och följa med på aktiviteter. Det kan vara alltifrån att gymma/träna, rida och bada till att träna bussåkning, gå på bibliotek och fika. Utgångspunkten är alltid vad kunden tycker är kul. Som Avlösare avlastar du föräldrarna och hittar på roliga och meningsfulla saker i hemmet med kunden. Det kan vara alltifrån att leka, måla/skapa till att träna finmotorik, våga utmana sig och testa något nytt. Arbetstiden varierar helt utifrån vem du jobbar med och är oftast förlagd till eftermiddagar, kvällar och helger. Perfekt om du studerar! Det är viktigt att du avser att vara ledsagare/avlösare under en längre period, helst minst ett år eftersom våra kunder ofta är känsliga för förändringar.

Kvalifikationer

Många av våra kunder har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, exempelvis autism, ADHD. Vi söker därför dig med erfarenhet av dessa funktionsnedsättningar och som har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdom och/eller personer med funktionsnedsättning. Du bör ha ett genuint intresse för att arbeta med människor och kunna arbeta självständigt. Du ska kunna göra dig väl förstådd på svenska i både tal och skrift för att obehindrat kunna kommunicera med kunden. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Innan anställning behöver du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Timavlönad
Löneform: Timlön
Tillträde: Omgående, så fort rätt person hittats.
Antal platser: 6

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2018-01-19 Arbetsgivarens referensnummer: A728250

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Eva Waplan, Gruppchef Tel: 08-56891872 Mobil: 0730783363 E-post: