Barnskötare till Rosenvägens förskola

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Rosenvägens förskola ligger i kommundelen Enebyberg som gränsar till Täby kommun. Du kommer till oss med buss till Eneby Torg och sedan en 5 minuters promenad till förskolan. Vi har ett vackert läge med skogen bakom knuten och i stort sett ingen biltrafik i området. Vi vill att alla barn ska ha roligt, ta hand om varandra, känna sig stolta och utvecklas hos oss. Både barn och föräldrar ska känna sig trygga med vår verksamhet. Förskolan lägger grunden för ett livslångt lärande. Vi utgår från förskolans läroplan när vi planerar vår verksamhet: Verksamheten ska syfta till att barnens förmåga till empati och omtanke utvecklas, liksom öppenhet och respekt för skillnader i människors uppfattningar och levnadssätt. Förskolans läroplan, Lpfö 98/10.

Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med 3 kollegor arbeta i en småbarngrupp som har 15 barn i åldrarna 1-3 år. I uppdraget ingår att vara delaktig såväl i de vardagliga rutinerna som de planerade aktiviteterna. I Ditt arbete ingår också föräldrakontakter, personalmöten och planeringar. Verksamhetens fokus är att ge varje barn möjligheter att utvecklas utifrån dess förutsättningar med utgångspunkt från läroplanen.

Kvalifikationer

För oss är det viktigt att Du har lätt för att se möjligheter istället för hinder, fungerar väl i både arbetslag och självständigt arbete samt har god social kompetens. Du är: - utbildad barnskötare - väl förtrogen med den reviderade Lpfö98 - kan uttrycka Dig väl i tal och skrift på svenska - har erfarenhet av pedagogisk dokumentation Vi ser att Du som person: - är öppen och tillåtande i Ditt förhållningssätt - kan reflektera tillsammans med barn och vuxna - har ett utforskande arbetssätt - utgår från att barn kan

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Tillträde: 2018-03-01
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2018-02-14 Arbetsgivarens referensnummer: A751888

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Monica Nilvang, Förskolechef Tel: 08 56891800