Skolsköterska

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Kyrkskolans enhet består av två grundskolor, Kyrk- och Baldersskolan. Kyrkskolan är en F-6 skola som är centralt belägen i Danderyd med ca 300 elever. Baldersskolan ligger vackert belägen i ett villaområde i västra Danderyd och omfattar åk F-3 med ca 200 elever. I våra skolor får du arbeta i välfungerande arbetslag tillsammans med engagerade och erfarna kollegor. Hos oss får eleverna en gedigen kunskapsgrund och möjlighet att utveckla sina förmågor. Tjänsten är förlagd till Kyrkskolan.

Arbetsuppgifter

Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledningen och övriga i elevhälsoteamet utifrån sin medicinska kompetens skapa bästa möjliga förutsättningar för elevens hälsa, utveckling och lärande. Tillsammans med skolläkaren och i samråd med skolledningen ansvarar du för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande råd och anvisningar. Arbetet innebär samverkan med elever, föräldrar, skolans personal samt organisation och myndigheter utanför skolan. Tjänsten är en deltidstjänst på 30% på Baldersskolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom hälso-och sjukvård för barn och ungdom. Du ska ha gått disktrisktsjuksköterska eller skolsköterskeprogrammet. Om du har kompetens inom folkhälsovetenskap är det meriterande. Danderyds kommuns skolsköterskor journalför i PMO, du bör därför kunna arbeta i grundläggande dataprogram och ha erfarenhet av datajournaler. Som person är du flexibel och målfokuserad. Viktiga egenskaper är också gott omdöme, noggrannhet och god samarbetsförmåga. Därutöver krävs förmåga att vara strukturerad för kunna att planera verksamheten på kort och lång sikt. Tidigare erfarenheter är meriterande.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2018-04-02, Sker enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2018-02-25 Arbetsgivarens referensnummer: A753048

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Vi kallar till intervjuer löpande. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Petra Hellström, Rektor Tel: 08-56891571 E-post:

Pernilla Sternälv, Biträdande rektor Tel: 08-56891600 E-post: