Studiehandledare och modersmålslärare i Estniska

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Kevingeskolan är en kommunal grundskola centralt belägen nära Mörby centrum och Kevinge golfbana. Skolan har 400 elever i år F-6. Här finns också en förberedelseklass och grundsärskola med inriktning mot träningsskola. Vi erbjuder skolbarnsomsorg från 6-12 år. Vi bygger tillsammans en god arbetsplats och är stolta över vår verksamhet. Hos oss ska både elever och vuxna trivas och få lust att utvecklas. Modersmålslärare och studiehandledare är anställda på Enheten för flerspråkighet som finns på Kevingeskolan. Ett 30-tal modersmålslärare med olika språkbakgrund arbetar ute på alla skolor i kommunen med modersmål och studiehandledning. Enheten för flerspråkighet bistår alla nyanlända elever som kommer till Danderyd och ska fortsätta sin skolgång i Sverige.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som till hösten vill vara med och utveckla modersmålsundervisningen och studiehandledningen i det estniska språket för våra elever som har estniska som modersmål. I dina arbetsuppgifter ingår att planera och genomföra modersmålsundersvisning och studiehandledning. Du kommer också samarbeta med dina arbetskollegor inom arbetslaget för att utveckla pedagogiska planeringar i enlighet med gällande läroplan. Modersmålsundervisning sker efter elevernas ordinarie schema. Studiehandledning sker i anslutning till elevernas schema. Anställning enligt läraravtal. Omfattningen motsvara i nuläget cirka 20%, förlagd på en alternativt två dag i veckan. Arbetstid enligt läraravtal, vilket innebär en del reglerade arbetstid i kommun, vilket innebär undervisning och andra arbetsuppgifter kopplade till undervisningen sker på arbetsplatsen. Vissa gemensamma möten med kollegor ingår också.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har utbildning inom det estniska språket och pedagogik . Är du legitimerad modersmålslärare är det en merit. Du behärskar svenska och estniska väl i både tal och skrift. Tjänsten ställer stora krav på att du vill och kan samarbeta samt är flexibel i din samverkan med elever och kollegor. Lärare som är anställda på Enheten förväntas använda It-verktyg som en naturlig del i sitt arbete för både undervisning och kommunikation.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2017-08-21, Eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2018-06-21
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-08-20 Arbetsgivarens referensnummer: A698693

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Jeanette Ocklund, Biträdande rektor Tel: 08-568 915 39

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-568 910 00