Elevstödscontroller till Danderyds kommun

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling.

Arbetsuppgifter

Brinner du för att göra skolgången bra för elever med särskilda behov? Som elevstödscontroller bedömer och handlägger du ansökningar om stöd för dessa elever. Du ansvarar för hela processen för tilläggsbelopp och verksamhetsstöd, från fastställande av principer till beslut, uppföljningar och dokumenthantering. I din roll ingår också att arbeta med att utveckla förutsättningarna för alla elevers lärande. Du är sakkunnig inom de här frågorna på vår förvaltning. Du arbetar med elever i resurs- och specialskolor på alla nivåer, från grundskola till vuxenutbildning, samt elever som går i vanliga skolor men behöver extra stöd för att lyckas. Eleverna går i skolor i vår kommun samt i andra kommuner. Du hanterar elevernas placeringar och följer sedan upp dessa, bland annat med besök på plats. Du hanterar även ansökningar och beslut gällande skolskjutsar. Du kommer att vara en viktig del på ett litet kontor där du har ett nära samarbete med bland annat skolhälsovård, kvalitetscontrollers, ekonomer, socialtjänst och specialpedagoger. I Danderyd arbetar vi för en pedagogiskt tillgänglig skola för alla, enligt Specialpedagogiska skolmyndigheten. Du ingår i ett nätverk med elevstödscontrollers från andra kommuner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad psykolog och som har arbetat som detta i flera år. Meriterande är om du har arbetat inom utbildningsväsendet med elever i behov av särskilt stöd. Det är också meriterande om du tidigare har haft budgetansvar. Vi vill att du: • är noggrann och rättvis och kan fatta beslut som ibland kan vara känsliga. • är engagerad och förtroendeingivande. • arbetar målinriktat och strukturerat. • har lätt för att samarbeta över professionsgränserna. Du bör ha förmågan och intresset för att hålla dig uppdaterad kring vad som händer i omvärlden och i lagstiftningen kring ditt ansvarsområde.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tjänsten är på heltid och tillsvidare, med tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-09-18 Arbetsgivarens referensnummer: A712973

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Eva Hoas, Chef myndighet och stöd Tel: 08-568 910 88 E-post:

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-568 910 00