Fastighetsjuridisk ansvarig VA till Danderyds kommun

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Tekniska kontoret, med säte i Mörby centrum, har ansvar för Danderyds kommuns tekniska förvaltning omfattande fastigheter, gator och vägar, parker och naturområden, vatten och avlopp, renhållning samt myndighetsansvaret för trafikfrågor m m. I Danderyd arbetar vi aktivt med stadsutveckling och driver ett flertal spännande stadsutvecklingsprojekt på kort och lång sikt. Vi värnar den vackra utemiljön i vår kommun och arbetar aktivt med infrastrukturfrågorna.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en fastighetsjuridiskt ansvarig VA till VA-avdelningen vid kommunens tekniska kontor i Mörby Centrum. Avdelningen ansvarar för ny- och ombyggnad samt drift och underhåll av kommunens VA-ledningsnät och pumpstationer. Som fastighetsjuridisk ansvarig VA har du till uppgift att säkerställa ledningsrätten för kommunens VA-ledningar belägna på privat mark. Du hanterar även kontakten, förhandlar och sluter avtal med fastighetsägare som har kommunala VA-ledningar på sin egendom. I uppdraget ingår det att agera kontaktperson gentemot lantmäteriet i förrättningsärenden och representera Danderyds kommun i dessa sammanhang. Du har även till uppgift att hävda kommunens gamla servitut och vid behov teckna nya. Då det är en liten avdelning kommer du utifrån intresse och fallenhet även att arbeta med olika utvecklingsprojekt inom VA-området.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskole- eller universitetsutbildning inom lantmäteri, samhällsbyggnad eller motsvarande kunskaper som anskaffats genom arbetslivserfarenhet. Du har god kunskap inom fastighetsrättslig juridik och har tidigare arbetat inom samhällsbyggnadssektorn. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska är en självklarhet. Har du lantmätarutbildning eller kunskap inom VA-området är det meriterande. För att lyckas i rollen samarbetar du med lätthet med andra människor, är uthållig och bygger naturligt relationer i ditt arbetsutövande. Välkommen att visa intresse snarast, dock senast den 24/9. I denna rekrytering samarbetar vi med Boardtalk. Eventuella frågor besvaras av Boardtalks konsult Anna Hultkrantz tel. 073 834 33 20.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-09-24 Arbetsgivarens referensnummer: A710793

Danderyds kommun värdesätter alla medarbetares kompetens oavsett olikheter såsom kön, etnicitet eller funktionsnedsättning. Vi arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Anna Hultkrantz , Konsult Boardtalk Tel: 073 834 33 20