Ekonomichef

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling.

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef i Danderyds kommun har du en central och strategisk roll som stöd till kommunledningen och de olika förvaltningsledningarna i ekonomiska frågor samt ett övergripande ansvar för att ekonomifunktionen inom kommunen fungerar effektivt. Du har ett övergripande ansvar för ledning och utveckling av kommunens ekonomi- och verksamhetsstyrning, finansiering, långsiktiga ekonomiska analyser samt samordning inom ekonomiområdet. Ansvar för den centrala upphandlingsverksamheten och strategiskt kvalitetsarbete ingår också i ditt ansvar. Du är chef över kommunledningskontorets avdelning för ekonomi och verksamhetsstyrning som har 11 medarbetare. Rollen som Ekonomichef innebär en hög grad av samverkan med kommunens förvaltningsledningar, den politiska ledningen samt med övrig verksamhet i kommunen. Du kommer att vara direkt underställd kommundirektören, ingå i kommundirektörens ledningsgrupp och där bidra till kommunens utveckling som går utöver ditt eget verksamhetsområde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: •Erfarenhet från liknande roll i en politiskt styrd organisation, gärna i kombination med någon erfarenhet från privat näringsliv. Du har en bred ekonomisk kompetens och relevant utbildning på högskolenivå. •Ett tydligt konsultativt ledarskap präglat av intresse och förmåga att utveckla både medarbetare och verksamhet samt erfarenhet av att leda andra chefer. •Som person har du god förmåga att se helheten och sambanden mellan de olika delarna i organisationen. Du känner till kommunal verksamhet sedan tidigare. •Du är omvittnat skicklig på att redogöra för ekonomiska realiteter på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Vi ser i den här rollen en erfaren ledare och chef. Du är en strategisk, analytisk och utvecklingsorienterad ledare med integritet och stort engagemang som har lätt för att samarbeta med andra. Verksamhetsintresse och förmågan att se samband och driva arbetet framåt är viktiga egenskaper. Du är en kommunikativ och pedagogisk chef och en ekonom med bredd och helhetssyn, du kännetecknas av ett konstruktivt synsätt och agerande. Politiskt styrda organisationer känner du väl till, troligen från roll som hög tjänsteman i ledningsfunktion. Du har akademisk utbildning inom ekonomiområdet kombinerad med flera års erfarenhet av ledarskap i komplexa organisationer.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-10-17 Arbetsgivarens referensnummer: A719175

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. Välkommen med din intresseanmälan som du registrerar på www.compass.se. Sista dag för ansökan är 17 oktober. Intervjuer påbörjas eventuellt innan ansökningstidens utgång. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson(er)

Bo Bengtsson, Compass Mobil: 070-971 35 50 E-post:

Ann-Sofie Rosenberg, Compass Mobil: 070-633 76 76 E-post: