Fritidssamordnare

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyd har höga ambitioner inom fritidsområdet. Alla invånare ska ha möjlighet att utöva och ta del av olika aktiviteter från egna behov.Det är verksamhetens nytta och glädje för invånarna som står i fokus. Detta synsätt är en ledstjärna för alla som arbetar inom kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde. Det finns gott om utomhusanläggningar i kommunen. Alla invånare har nära till idrottsmöjligheter då vi har hela 5 idrottsplatser innehållande bl. a en friidrottsanläggning, natur- och konstgräsplaner, 4 fullstora sporthallar samt ett flertal mindre gymnastiksalar, 2 ishallar, curlinghall och 4 tennishallar. Inomhusanläggningarna är i många fall inrymda i skolorna. Mörbybadets simhall erbjuder simträning och lek och som komplement finns Vasabadet. Danderyd har sedan lång tid ett mycket högt deltagande i föreningslivet, framförallt inom idrotten där många frivilliga funktionärer lägger ned tusentals av arbetstimmar på träning av barn och unga. Utomhus- och inomhusanläggningarna är i stort sett fullbokade. Bokning görs via fritidsenheten i bildnings- och omsorgsförvaltningen. Förvaltningen deltar i ett kommunövergripande projekt för att handla upp ett boknings- och bidragssystem och därigenom förenkla administrationen och erbjuda självservice. Som anställd i Danderyds kommun erbjuder vi dig bl.a. friskvårdsbidrag, flera friskvårdserbjudanden och kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Huvudarbetsuppgifter • Ansvara för schemaläggning och uthyrning av kommunens idrottslokaler och idrottsanläggningar. • Ansvara för hantering och administration av föreningsbidrag till samtliga ungdomsföreningar i Danderyd. • Föreningsvård genom att följa föreningarnas verksamhet och bistå de vid behov. • Verka för breddidrott samt utveckling av kommunens idrotts- och friluftsliv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har • 2 års relevant högskoleutbildning eller motsvarande • Relevant arbetslivserfarenhet av en liknande roll • Erfarenhet av idrott- och föreningsliv • Positiv attityd, samarbetsförmåga och är lösningsfixerad med inriktning på kundfokus • B-körkort Vi tror att du är kommunikativ, har pondus och integritet samt trivs med att fördjupa dig i ett specialistområde samtidigt som du är en aktiv part i pågående projekt runt vårt teamarbete som omfattar både utredning och utveckling. Då rollen innefattar ansvar för diverse programvara och webbaserade verktyg är det en fördel om du har goda datorkunskaper, är van vid olika system samt villig att både lära och lära ut. Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska , samt besitter en pedagogisk förmåga då du kommer att ha frekvent telefon- och mailkontakt med kollegor, invånare, kunder och leverantörer. Utöver detta är det viktigt med noggrannhet, struktur och planeringsförmåga eftersom rollen kräver att man är serviceinriktad.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-10-31 Arbetsgivarens referensnummer: A718883

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Vi kallar till intervjuer löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Håkan Arfwedson, Fritidschef Tel: 08-56891082

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-568 910 00