Idrottsanläggningschef

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyd har höga ambitioner inom fritidsområdet. Alla invånare ska ha möjlighet att utöva och ta del av olika aktiviteter från egna behov. Det är verksamhetens nytta och glädje för invånarna som står i fokus. Detta synsätt är en ledstjärna för alla som arbetar inom kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde. Det finns gott om utomhusanläggningar i kommunen. Alla invånare har nära till idrottsmöjligheter då vi har hela 5 idrottsplatser innehållande bl. a en friidrottsanläggning, natur- och konstgräsplaner, 2 ishallar, curlinghall och 4 tennishallar. Inomhusanläggningarna är i många fall inrymda i skolorna. En skateboard park är under byggnation vid Mörbyskolan. Mörbybadets simhall erbjuder simträning och lek och som komplement finns Vasabadet. Sommartid är det föreningsdrivna Kvarnparksbadet en uppskattad träffpunkt för den som väljer bassäng. Kommunens strand- och sjöbad är populära och har god vattenkvalité. Kommunen svarar för friluftsinsatser året runt genom motionsspår, leder och plogade sjöisbanor. Ökade möjligheter till spontana fritidsaktiviteter eftersträvas vid stränder och i parker. Danderyd har sedan lång tid ett mycket högt deltagande i föreningslivet, framförallt inom idrotten där många frivilliga funktionärer lägger ned tusentals av arbetstimmar på träning av barn och unga. Fritidschefen tillsammans med idrottsplatschefer, idrottsplatsvaktmästare och fritidssamordnaren arbetar i team och i nära samverkan med föreningarnas företrädare för att utveckla verksamheten och hitta gemensamma lösningar. Danderyds Kommun och Bildnings- och omsorgsförvaltningen befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede. Detta berör i allra högsta grad fritidsanläggningsdelen. Det kan gälla investeringar som om- och nybyggnationer, drift- och underhållsplaner samt framtida projekt. Utomhus- och inomhusanläggningarna är i stort sett fullbokade. Bokning görs via fritidsenheten i bildnings- och omsorgsförvaltningen. Förvaltningen deltar i ett kommunövergripande projekt för att handla upp ett boknings- och bidragssystem och därigenom förenkla administrationen och erbjuda självservice. Som anställd i Danderyds kommun erbjuder vi dig bl.a. friskvårdsbidrag, friskvårdserbjudanden, kompetensutveckling och ledarskapsutbildning.

Arbetsuppgifter

Bildnings- och omsorgsförvaltningen söker nu en idrottsanläggningschef med ansvar för anläggningsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi inom anläggningsområdet. Rollen som anläggningschef hos oss är en ny tjänst. Du kommer att tillsammans med 3 duktiga idrottsplatschefer, fritidssamordnare som både vill samt tar ansvar tillsammans med fritidschefen samarbeta och vara med att bygga innehållet i tjänsten till vissa delar. Din närmaste chef är fritidschefen. Personalansvaret omfattar ca 14 medarbetare med befattningar som idrottsplatschefer och idrottsplatsvaktmästare. Som idrottsanläggningschef ingår du i fritidschefens ledningsgrupp. Huvudarbetsuppgifter • Chef för anläggningsansvariga • Upprätta underhållsplaner för anläggningar • Kontaktperson för Mörbybadet • Lokal och markfrågor • Driftsfrågor • Samarbete med tekniska kontoret • Upphandlingar • Budgetansvar • Fastighet och säkerhetsfrågor • Besiktningar • Via ett gott ledarskap utveckla enhetens duktiga medarbetare bestående av platschefer och idrottsplatsvaktmästare

Kvalifikationer

Vi söker dig som har • Minst 2 års högskoleutbildning med fastighet/teknisk inriktning • Chef- eller ledarskapsutbildning • Erfarenhet och kunskap om arbetsmiljö, fastighet och säkerhetsfrågor • Kunskap om offentlig förvaltning • Erfarenhet av arbete inom idrottsrörelsen och föreningsliv • God sambetsförmåga och verksamhetsfokus • Initiativförmåga, handlingskraft och kan arbeta självständigt • Goda IT-kunskaper • B-körkort Vi söker en driven, framåtblickande anläggningschef med stort engagemang och förmåga att se möjligheter då kommunen inom en snar framtid kommer att växa. Viljan att utveckla en verksamhet samt att leverera är en stark drivkraft. Du är coachande, duktig på att bygga team samt bra på att entusiasmera och utveckla andra. Du trivs med att axla en krävande och stimulerande roll samt att samarbeta såväl internt som externt.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-10-31 Arbetsgivarens referensnummer: A718886

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Vi kallar till intervjuer löpande och tjänsten kan tillsättas före ansökningstiden löpt ut. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Håkan Arfwedson, Fritidschef Tel: 08-56891082